Na hrvatske ceste stiže električno poštansko vozilo

Autor: Poslovni.hr , 02. siječanj 2013. u 12:38
Kyburz

Električno vozilo naziva Kyburz proizvedeno je u Švicarskoj od strane istoimenog proizvođača koji je specijaliziran za proizvodnju poštanskih pomoćnih vozila.

Weber Escal d.o.o. , vodeća tvrtka u neadresiranoj distribuciji letaka i ostalih promotivnih materijala,  kupila je švicarsko ekološko vozilo na baterijski pogon marke Kyburz kojem je isključiva namjena dostava pošiljaka, priopćeno je iz tvrtke.

Na nivou cijele grupacije Austrijske pošte, vlasnika tvrtke Weber Escal  i alternativnog poštanskog operatera tvrtke  Post d.o.o., pokrenut je ekološki projekt koji ima kao cilj, između ostalog,  i zamjenu motornih vozila na benzinski pogon ekološkim vozilima koja ne zagađuju okoliš.

Kako se ističe u priopćenju, ekološka osviještenost Austrijske pošte prepoznata je i na nedavno održanom sajmu poštanskih usluga POSTEXPO 2012. u Bruxellesu  na kojem je Austrijska pošta dobila nagradu za brigu o zaštiti okoliša.

Električno vozilo naziva Kyburz proizvedeno je u Švicarskoj od strane istoimenog proizvođača koji je specijaliziran za proizvodnju poštanskih pomoćnih vozila. Dotično vozilo je novitet ali i atrakcija na hrvatskim cestama te ga odlikuje dugi radni vijek, komfor i ekonomičnost jer ima nosivost od čak 270 kg a izrazito je fleksibilno za upravljanje i uporabu.  Budući da je riječ o električnom vozilu, ne zagađuje okoliš a punjenje baterije zahtjeva običnu strujnu utičnicu.

Nabavom ovog vozila, Post. Hr postaje prva tvrtka u Hrvatskoj koja je za svoje operativne potrebe nabavila u potpunosti ekološki primjereno vozilo.

Komentirajte prvi

New Report

Close