Na festivalu Vina Dalmacije očekuje se više od 50 vinara

Autor: Marta Duić , 07. ožujak 2019. u 14:16
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Regija partner je Istra.

Festival Vino Dalmacije koji će se održati 22.i 23.ožujka u restoranu Kampus u sklopu sveučilišnog kampusa Split i ove godine okupit će proizvođače, sommeliere, hotelijere i ugostitelje. Na press konferenciji održanoj u HGK istaknuto je kako je cilj festivala promocija i očuvanje autohtonih dalmatinskih sorti, a namijenjen je prvenstveno profesionalcima i poslovnim posjetiteljima, ali i široj javnosti. 

˝Odaziv vinara veći je nego prošle godine kada smo imali prvo izdanje festivala. Za sada je prijavljeno 42 dalmatinskih vinara, a ovogodišnja regija partner nam je Istra tako da stiže i šest do osam istarskih vinara. Razvoj vinarstva u Dalmaciji nastavlja ubrzani trend, a veseli nas što i mnogi mladi ulaze u vinogradarsku proizvodnju˝, istaknuo je na press konferenciji Ivica Kovačević, predsjednik udruge Vina Dalmacije.

Sedam radionica koje su organizirane u sklopu festivala dati će kompletan presjek dvadesetak sorti koje rastu u Dalmaciji. Kako ističu, ova je godina bila iznimno dobra za bijela vina koja uskoro stižu i na tržište tako da je festival prilika i mnogim ugostiteljima i hotelijerima da kušaju ta vina, kao i crne sorte berbe 2016.

Komentirajte prvi

New Report

Close