Na EXPO-u u Dubaiju i 80-ak gospodarstvenika, premijer najavio dobru vijest

Autor: Poslovni dnevnik , 07. ožujak 2022. u 05:33
U pratnji premijera Plenkovića su ministri kao i predstavnici HGK-a, HTZ-a i 80-ak hrvatskih gospodarstvenika/MARKO ZIRDUM/PIXSELL

Svečanosti je nazočio šeik Nahajan Mabarak Al Nahajan, član vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata i povjerenik izložbe.

Suradnja između Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata uskoro će postati intenzivnija i ozbiljnija, rekao je u nedjelju premijer Andrej Plenković u govoru na poslovnom forumu dviju zemalja.

Nakon susreta s čelnicima Emirata, premijer je rekao da je dobio „snažnu vjeru da će suradnja između Hrvatske i UAE-a krenuti u intenzivnijem i ozbiljnijem smjeru“.

Na obilježavanju Nacionalnog dana Hrvatske na svjetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju premijer Andrej Plenković govorio je jučer o Hrvatskoj kao zemlji inovatora Fausta Vrančića, Ivana Vučetića, Andrije Mohorovičića, Nikole Tesle…, ali i o njezinoj stoljetnoj povezanosti s arapskim svijetom.

Svečanosti je nazočio šeik Nahajan Mabarak Al Nahajan, član vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata i povjerenik izložbe.

“Odnosi UAE-a i Hrvatske značajno rastu u zadnjem desetljeću, a tu suradnju želimo proširiti u komercijalnim, političkim i kulturnim sferama”, rekao je šeik, dodavši da hrvatski paviljon simbolizira i “rastuće odnose” dviju država. Hrvatsku u Dubaiju predstavlja i Rimčeva “Nevera” – najbrži električni automobil na svijetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close