FOTO: Na Dugom otoku ‘jedno od najotmjenijih otvaranja luksuznih hotela u svijetu 2021.’

Autor: Marta Duić , 07. travanj 2021. u 07:13
Vila-hotel nalazi se oko višestoljetnih maslinika, projektirao ju je akademik Nikola Bašić

I magazin Forbes najavio je skori početak rada hotela s ‘jedinstvenim konceptom na temelju kontinuiranoga kontakta s prirodom’.

Villa Nai 3.3 u Žmanu na Dugom otoku otvara svoja vrata 28. svibnja. Idejno je objekt osmislio akademik Nikola Bašić 2013.godine, a projektiran je na izohipsi što mu donosi neočekivani geometrijski oblik.

U pitanju je projekt koji je dobio potporu iz mjere 4.2 (prerada poljoprivrednog proizvoda Ministarstva poljoprivrede, a nastao je i uz potporu HBOR-a i zajma ESIF preko HAMAG-BICRO-a.

Kako objašnjava Goran Morović koji uz proizvodnju ekološkog maslinovog ulja ovim otvorenjem ulazi i u turistički biznis, riječ je o objektu koji je okružen s tisuću maslina i stablima voća.

Okućnica objekta je površine oko četiri hektara, a njihov OPG Morović inače se brine o šest hektara.

“Villa Nai 3.3 izuzetno je arhitektonsko i građevinsko postignuće, osmišljeno od strane akademika Nikole Bašića. Objekt je to koji se savršeno uklapa u krajobraz otoka i mikrolokaciju unutar maslinika.

Pod istim krovom nalazi se osam smještajnih jedinica, kušaonica maslinovog ulja te mala uljara “zadužena” za preradu maslina iz vlastitog maslinika i mala trgovina za prodaju hrvatskih proizvoda”, ističe Morović.

Villa NAI 3.3

Organska farma s 5*

U izgradnji je korišten kamen iz iskopa za proizvodnju betona i kamena obloga, a od dodatnih sadržaja tu su vanjski preljevni baze, unutrašnji bazen s wellness zonom (finska/aroma sauna, kutak za vježbanje), spa s tretmanima baziranim na proizvodima iz maslinika, cigar room, lobby bar, teniski teren.

Inače, Villa Nai 3.3 je članica udruženja The Leading Hotels of the World, a njihovo svibanjsko otvorenje najavio je i magazin Forbes koji ih je proglasio jednom od devet novih adresa za ljeto koje je pred nama.

16

osoba ukupno se može smjestiti u luksuznih pet soba i tri apartmana

Villa NAI 3.3

“Smješten na slikovitom hrvatskom otoku Dugi otok hotel Nai 3.3 jedno je od najotmjenijih otvaranja luksuznih hotela u godini. Ova organska farma s pet zvjezdica pridružit će se vodećim svjetskim hotelima, s jedinstvenim konceptom koji se temelji na kontinuiranom kontaktu s prirodom”, riječi su kojima ih je Forbes opisao.

Morović ističe kako su smještajne jedinice, ukupno pet deluxe soba i tri deluxe suita individualno uređene te svaka ima izlaz na terasu. Ističe kako je pozornost posvećena baš svakom detalju, od dizajna i kvalitete namještaja, posteljine, kada i walk-in tuševa do podnih te zidnih obloga, a ukupan smještajni kapacitet je 16 osoba.

“Villa Nai 3.3 također je mjesto za gastronomske užitke. Uz à la carte doručak koji je uključen u cijenu smještaja, gastro tim nudi jela pripremljena na otvorenoj vatri u restoranu Grotta 11.000 te fine dining opciju u restoranu 3.3.

Naime, 11. 000 godina su stari ostaci najstarijeg Dalmatinca pronađenog na Dugom otoku, pa odatle i ima restorana.

Osnova svih jela su namirnice organskog porijekla, uzgojene na ekološki čistoj otočkoj zemlji ili ulovljene u Jadranskom moru, a vinska lista nudi biranu selekciju hrvatskih vina i svjetskih klasika, ukupno više od 200 etiketa˝, pohvalio se Morović koji sa suprugom Nives godinama proizvodi i ekološko ekstra djevičansko ulje Nai 3.3.

Čak 1100 stabala

Maslinik im se prostire na pet hektara i broji 1100 stabala od kojih je trećina višestoljetnih, a ostala su posađena u zadnjih 15 godina.

Villa NAI 3.3

Brending za Nai 3.3 povjerili su agenciji Bruketa&Žinić&Grey, a odabrano ime Nai znači snijeg na dalmatoromanskom, izumrlom jeziku toga kraja.

“Na natjecanju u Milanu u kategoriji zalijevanih maslina dobili smo nagradu The Best of the world i to je 24. nagrada na velikim svjetskim natjecanjima.Ulja ima u restoranu Zinfandel hotela Esplanade i trgovini Witrina u Zagrebu. Računamo i s gostima koji žele svjedočiti branju maslina i proizvodnji maslinova ulja”, poručuje Morović.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Cijena? Pretpostavljam ako mi Bitcoin ode na milijun dolara da ću onda moći na jedan vikend ovamo. Inače, perfektno, nemam riječi. Da biram gdje živjeti, ovo bi bilo mjesto. Cestitke svima uključenima.

Za koga je taj hotel, za Gatesa i slične?

 

New Report

Close