Muškarac iz Zagreba iznajmio stan podstanaru ‘iz pakla’: “Kad sam ušao unutra, pretrpio sam šok”

Autor: Poslovni.hr , 03. veljača 2021. u 13:29
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL / ilustracija

Doduše, bio je malo osebujan, ali to je donekle bilo čak i simpatično.

Kroz nevjerojatnu dramu posljednjih dana prolazi Alen Kozić iz Zagreba. On je iznajmljivač koji u vlasništvu ima nekoliko soba na Kvaternikovom trgu u samom centru grada, piše Večernji list.

Prije kakvih pola godine javio mu se Domagoj Tandarić, mladić u tridesetim godinama koji je kod Kozića odmah probudio empatiju i suosjećanje. Drugim riječima, iznajmljivač Kozić nasjeo je na njegovu priču. “Zvao me simpatični dečko, tražio je informacije oko cijene najma. Na prvi pogled nije bio sumnjiv, uredno je izgledao i normalno se ponašao.

Doduše, bio je malo osebujan, ali to je donekle bilo čak i simpatično. Kako nije postojalo nikakvih problema, odmah smo potpisali ugovor o najmu stana i odredili cijenu od 1500 kuna mjesečno”, priča nam Kozić.

No, nije trebao dugo čekati na prve probleme. “Već nakon prvog mjeseca počeo je kasniti s plaćanjem. To sam još tolerirao. Naprosto znam u kakvim uvjetima ljudi žive i rade, no posumnjao sam da mi je podstanar lagao da je stalno zaposlen. Ubrzo sam doznao da uopće nije prijavljen na poslu, da se bavi raznoraznim poslovima na crno, da je ovršen i da ga traži policija”, govori nam Kozić koji je počeo gubiti strpljenje jer mu je podstanar kasnio s plaćanjem i po nekoliko tjedana.

Kaže da ga nije mogao uhvatiti ni za glavu ni za rep.  “Danima sam se s njim pokušavao sastati i popričati, ali neuspješno. Stalno je pronalazio neke razloge da me izbjegne. Kad sam ga konačno uhvatio, počeo mi je pričati da mu je otac kao branitelj Domovinskog rata poginuo u Vukovaru, a da mu je tom prilikom smrtno stradala i majka. To me strašno pogodilo, pokušavao sam naći razumijevanje za takvu situaciju. Pristojno smo popričali i dogovorili se za dalje, ali tu su nastali novi problemi. On je nastavio po starom, a u međuvremenu sam doznao da mu je majka živa i da mi je lagao. Tu mi je puknuo film”, priča Kozić napominjući kako mu je čak i smanjio iznos mjesečne rente.

Ali ni to nije urodilo plodim pa je Kozić sredinom prošlog tjedna kontaktirao svog podstanara kazavši mu kako ima rok do subote 30. siječnja u podne da izađe iz stana.

“Kad sam za vikend pokušao ući u prostor, imao sam što vidjeti. Dakle, prvo je namjerno slomio ključ u bravi pa sam morao provaliti u svoj vlastiti stan i tako oštetiti ne baš jeftina vrata. Kad sam ušao unutra, pretrpio sam šok. Ugašene cigarete bile su posvuda, smeće je bilo razbacano po cijelom stanu, a kuhinja je bila masna, skorena i smrdljiva. Također, razbio je ormar i liniju i baš se vidi da to nije slučajan pad ili ogrebotina već je namjerno i svom silinom udarao. Vjerojatno od bijesa kad sam mu rekao da mora izaći”, prisjeća se Kozić i govori kako ga je od svega najviše pogodilo to što mu je podstanar ukrao i LCD televizor.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close