Murter dobio prvi glamping na Slanici

Autor: Marija Crnjak , 31. svibanj 2017. u 21:59
Ovog vikenda slijedi otvaranje

Starosjedioci uložili 20 mil. kuna.

Osam godina nakon što su počeli otkupljivati i čistiti teren uz poznatu plažu Slanica na otoku Murteru, obitelji Jajaš i Turčinov realizirali su investiciju u Kamp Rehut, prvi glamping na ovom otoku, u koji su uložili oko 20 milijuna kuna.  

Ovog vikenda i svečano će se otvoriti Kamp Rehut s dvadeset luksuznih mobilnih kućica smješenim u hladu maslina. Gostima uz smještaj nude najam brodova i taksija, različite izlete, jahanje na njihovu ranču Pocahontas, a već na jesen investitori najavljuju nova ulaganja. "Na jesen planiramo krenuti s izgradnjom bazena, kao i male trgovine i suvenirnice, te će u funkciji biti i sve ostale parcele u kampu. Nabavit ćemo i bicikle jer se Murter razvija kao cikloturistička destinacija.

Ideja je da budemo otvoreni čitave godine, jer smatramo da u svakom dijelu godine možemo  ponuditi neke sadržaje na otoku i okolici", otkriva Ena Jajaš Turčinov, suvlasnica kampa Rehut koja je u ovaj projekt ušla s bratom Eniom, uz podršku supruga i ostatka obitelji.  Obitelj se inače godinama bavi turizmom i ugostiteljstvom, iznajmljuju apartmane, uzgajali su ovce i koze. U želji da unaprijede ponudu destinacije i otvore je nekim novim gostima odlučili su se za glamping, koji je u svijetu hit.

Realizacija je bila spora, zbog imovinsko pravnih pitanja koja su trebali riješiti prilikom kupnje zemljišta i dobivanja dozvola za gradnju, a projekt je konačno zaživio zahvaljujući novoizabranom načelniku općine Murter, Toniju Turčinovu koji je ubrzao donošenje prostornog plana, ističe Ena Jajaš Turčinov. 

Komentirajte prvi

New Report

Close