MUP: Nema nestašice registracijskih pločica

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. veljača 2016. u 15:40
Foto: Robert Anić / Pixsell

Problem s izgledom novih registracijskih pločica nastao je jer na njima, prema idejnom rješenju, nije bio predviđen državni grb kao na postojećima.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) opovrgnuli su u srijedu informaciju da vlada nestašica registracijskih pločica i ustvrdili da opskrba teče neometano iako su zalihe bile na nešto nižim razinama, 

No, manje zalihe nikako ne dovode u pitanje normalno registriranje vozila, odnosno zamjenu ili izdavanje registarskih pločica, poručili su u MUP-u, odgovarajući na medijske tvrdnje da u pojedinim stanicama za tehnički pregled, primjerice u Osijeku i Zadru, ali i policijskim upravama zbog nedostatka registracijskih pločica ne mogu obavljati poslove registracije vozila.  

Pločice novog izgleda čekaju usklađivanje pravilnika i testiranje čitljivosti

Što se tiče novih pločica izmijenjena dizajna u MUP-u ističu da intenzivno rade na dovršetku konačnog rješenja izgleda novih registarskih pločica te da je trenutačno u tijeku usklađivanje pratećih pravilnika s tehničkim specifikacijama i testiranje njihove čitljivosti sukladno standardima. U službi za odnose s javnošću MUP-a dodaju da će Ministarstvo javnost pravodobno upoznati i s konačnim izgledom registarskih pločica i datumom početka izdavanja kada cijeli proces bude dovršen.

Problem s izgledom novih registracijskih pločica nastao je jer na njima, prema idejnom rješenju, nije bio predviđen državni grb kao na postojećima. No, u međuvremenu je kompromis ipak postignut pa će se hrvatski grb nalaziti uz desni rub, a uz lijevi zastava Europske unije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Hahahaha. Zato kolegica vec 7 dana ne moze registrirat auto, a platila je osiguranje. Ne vrijedi vam lagat

New Report

Close