MUP kupuje bespilotne letjelice i vozila, naveli su i zašto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. prosinac 2023. u 09:34
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Iz MUP-a ističu da ova nabava ne sugerira nikakvu pojačanu prijetnju hrvatskoj nacionalnoj sigurnosti.

Na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova RH nedavno su objavljene dvije vijesti koje se odnose na nabavu bespilotnih letjelica i vozila za, kako se navodi, “potrebe zaštite vanjske granice Europske unije”.

“Radi se o bespilotnim letjelicama malog dometa, odnosno više vrsta vozila za potrebe obavljanja nadzora državne granice, a radi zanavljanja postojeće tehničke opreme zbog prethodnog višegodišnjeg korištenja. I bespilotne letjelice i vozila imaju odgovarajuće karakteristike za korištenje na području vanjske granice Republike Hrvatske“, rekli su N1 u MUP-u, dodajući da se proces nabave provodi u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi.

Nakon što se postupak javne nabave završi, slijedit će odabir ponuditelja te potpisivanje ugovora sa odabranim pravnim subjektom, a potom njihova isporuka u skladu s rokovima koji će biti navedeni u Ugovoru, dodaju u odgovoru.

Iz MUP-a također ističu da ova nabava ne sugerira nikakvu pojačanu prijetnju hrvatskoj nacionalnoj sigurnosti uslijed straha od priljeva većeg broja migranata, osobito nakon intenziviranja sukoba na Bliskom istoku, piše N1.

Komentirajte prvi

New Report

Close