Multicom preuzeo dio poslovanja Asseca u Hrvatskoj

Autor: Bernard Ivezić , 24. svibanj 2013. u 16:56
Zoran Vujčić, direktor tvrtke Multicom; Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Tvrtka Multicom iz Zagreba, tržišni lider u isporuci i proizvodnji softvera za obračun i naplatu potraživanja (billing) za telekomunikacijsku industriju u Hrvatskoj, preuzela je taj dio poslovanja od poljske tvrtke Asseco SE.

Tvrtka Multicom iz Zagreba, tržišni lider u isporuci i proizvodnji softvera za obračun i naplatu potraživanja (billing) za telekomunikacijsku industriju u Hrvatskoj, preuzela je taj dio poslovanja od poljske tvrtke Asseco SE. Zoran Vujčić, direktor Multicoma kaže da je iznos transkacije poslovna tajna.

"Multicom je preuzeo od tvrtke Asseca radnike, ugovore i intelektualna prava u području telekomunikacijskih proizvoda i usluga te čemo zahvaljujući tome dodatno ojačati kompetencije i tržišne pozicije na podrucju BSS segmenta, posebice na području obračuna i naplate usluga, takozvanog billinga", kaže Vujčić.

Pojašnjava da su do sada bili snažni u ponudi billinga na SAP platformi, a ovim su se potezom proširili i na NetCracker platformu gdje također planiraju rasti u budućnosti. Prema dostupnim informacijama Asseco, koji se profilira prema ponudi za financijske institucije, prodao je dio poslovanja nekadašnje Arbor Informatike. Podsjetimo, Poljaci su prije pet godina za 18,2 milijuna eura preuzeli hrvatske tvrtke Logos i Arbor Informatiku.

Zoran Vujčić, koji uz vođenje Multicoma trenutno vodi i udrugu hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera CISEx, kaže da je optimističan po pitanju ove godine. Kaže da očekuje daljnji rast poslovanja i izvoza. Lani je Multicom imao prihod od 21,2 milijuna kuna, neto dobit od 3,2 milijuna kuna i povečao broj zaposlenih za sedam na 37.

"Izvoznici su jedini koji danas investiraju. To je pokazao i Bago iz Hrvatskih izvoznika ilustriravši da 15 posto hrvatskih tvrtki koje izvoze čine zapravo 70 posto svih investicija koje se rade u Hrvatskoj", zaključuje Vujčić čija tvrtka 10 posto prihoda ostvaruje od izvoza i priprema širenje u inozemstvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close