Müller kupuje Varteksovu zgradu i očekuje rast od 30%

Autor: Majda Žujo , 26. lipanj 2013. u 22:01
Sanel Skenderović, prokurist Müllera za Hrvatsku, najavljuje uskoro na policama više vitaminskih preparata i hrane za životinje/Danijel Kasap/PIXSELL

U rujnu u zagrebačkom Avenue Mallu otvaraju trgovinu u koju će uložiti dva milijuna eura.

Dok specijalizirani parfumerijski lanci u Hrvatskoj neslavno propadaju (Sephora se zatvorila, a Limoni je otišao u stečaj), Müller se širi.

U zagrebačkom Avenue Mallu taj njemački drogerijski lanac uskoro otvara novu trgovinu, planiraju daljnju ekspanziju, a bude li sve po planu, uskoro će od Zagrebačke banke preuzeti vlasništvo nad bivšom Varteksovom zgradom na Trgu bana Jelačića. Zgrada u kojoj su dosad dijelom bili u najmu postat će najveća Müllerova trgovina u Hrvatskoj.Takvu ekspanziju na tržištu zasigurno mogu zahvaliti rastu prihoda, koji su u 2012. iznosili 577,6 milijuna kuna, što je 22 posto više nego godinu prije. Ove godine očekuju rast od čak 30 posto. Za usporedbu, njihov glavni konkurent DM, po prihodima i dalje vodeća drogerija u Hrvatskoj, lani je imao rast prihoda od samo 0,8 posto (na 1,6 milijardi kuna).

 

Skenderović

U planu nam je i otvorenje trgovine u Buzinu u proljeće sljedeće godine, a kako na umu imamo i akvizicije nekih prostora, možda neku trgovinu otvorimo i neplanski

"U završnoj smo fazi preuzimanja Varteksove zgrade na Trgu. Riječ je o golemoj investiciji, a nadamo se ćemo za dva mjeseca završiti s preuzimanjem zgrade. Njezino bi preuređenje moglo trajati od šest do devet mjeseci", poručio nam je u telefonskom razgovoru Sanel Skenderović, prokurist Müllera za Hrvatsku.  Nije želio otkriti visinu investicije. Ona ovisi o opsegu radova, koje će pak diktirati i gradske dozvole. U novu trgovinu u Avenue Mallu, kaže Skenderović, uložit će oko dva milijuna eura, a investirat će i u novu trgovinu u Čakovcu te u preuređenje nekoliko postojećih trgovina. "Posrijedi je sigurno još nekoliko milijuna eura investicija. U planu nam je i otvorenje trgovine u Buzinu u proljeće sljedeće godine, a kako na umu imamo i akvizicije nekih prostora, možda neku trgovinu otvorimo i neplanski", kaže Skenderović.

Müllerova trgovina u Avenue Mallu otvorit će se potkraj rujna, u prostoru gdje je nekada bio Benetton te dio Konzuma. S obzirom na to da je riječ o dvije etaže, radovi će biti nešto zahtjevniji, a prodajni prostor na kraju će imati 1860 kvadrata. Time će se broj Müllerovih trgovina u Hrvatskoj popeti na 19, a otvorenje novih uključuje i radna mjesta, pa će do proljeća Müller zaposliti oko 150 radnika. Sada ih zapošljavaju oko 680, a plaće su im, tvrdi Skenderović, iznad prosjeka trgovaca u Hrvatskoj.   Usto, Müller planira proširiti i asortiman, a ulazak Hrvatske u Europsku uniju to će im dodatno olakšati. "Nakon ulaska Hrvatske u EU moći ćemo prodavati i proizvode koje dosad nismo mogli uvoziti, jer to nije bilo dopušteno, ili je procedura bila previše komplicirana.

Riječ je, primjerice, o jako puno vitaminskih preparata, zdravoj hrani i svemu što ima veze sa zdravim življenjem te hrani za životinje", otkriva nam Skenderović. Nakon ulaska u EU najavljuje i sniženje cijena, a koliko će one biti niže, dodaje, ovisit će o visini carine pojedine robne grupe koja se dosad plaćala na proizvode. "Nadamo se da će naš koncept trgovina postati još uspješniji i zato toliko investiramo u Hrvatsku. S poboljšanjem ponude očekujemo i više kupaca. Očekujemo da će nam ova godina po prihodima biti najbolja otkad smo ušli na hrvatsko tržište, s rastom od 30-ak posto", zaključuje Skenderović. 

Komentari (6)
Pogledajte sve

Muller je po meni jedan od kvalitetnijih dućana, šteta samo što u svim poslovnicama ne nudi širok asortiman kao na trgu. Njihove akcije na proizvode zbilja se mogu nazvat akcijama, pogledajte samo muller katalog[/url] slatkiši su drastično jeftiniji!

miler je mix slovenca i austrijanaca,gore ne može. preskupe cijene i sve strano. nikad tamo ne kupujem.

a varteks je jedna katastrofalna firma u kojoj nitko nema grama mozga.

Müller-u svaka čast na kvaliteti i ponudi [emo_palacg]

Konačno da i mi u Hrvatskoj možemo kupovati kvalitetnu robu, MULER mora proširiti prodajnu mrežu.
[emo_smijeh]

New Report

Close