Muke po parkingu u jednom istarskom gradu, evo o čemu je riječ

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2022. u 12:05
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Ispalo je da stanarima nema druge nego pod hitno sklopiti nove ugovore kako bi izbjegli dnevnu kaznu od 750 kuna u vrijeme kada godišnja parkirna karta iznosi 960 kuna.

Stanari pulskog starog grada koji su unaprijed platili povlaštene stanarske parkirane karte do kraja godine, bile one godišnje ili polugodišnje, nisu se previše zamarali novim cijenama i novim pravilima koje vrijede od 6. kolovoza. Naime, prema tim novim pravilima i cijenama, stanari sada imaju ekskluzivno pravo (holders only) parkirati na većinu parkirališta i mjesta u staroj jezgri, ali im je cijena duplo veća – 100 umjesto 50 kuna mjesečno. Mnogi su mislili da imaju ugovore koji vrijede do isteka (do kraja godine) te da mogu i dalje slobodno parkirati u starom gradu, javlja Glas Istre.

No, ipak nije tako. Stanari staroga grada neugodno su se iznenadili kada su u Pula Parkingu saznali da njihove stanarske karte više ne vrijede
iako su ih sklopili na godinu dana te iako su ih sklopili prije stupanja na snagu novih cijena. Neki su nazvali odvjetnike i raspitivali se može li Pula Parking jednostrano raskinuti ugovore sklopljene po nižim cijenama, prisiljavajući stanare da ugovore nove, više cijene. Ispalo je da stanarima nema druge nego pod hitno sklopiti nove ugovore kako bi izbjegli dnevnu kaznu od 750 kuna u vrijeme kada godišnja parkirna karta iznosi 960 kuna.

Kako je to moguće? Ovako:

Pula Parking je sklopio stare ugovore sa stanarima, u kojima je navedeno da se kupuje pretplata za prvu zonu parkiranja. Međutim, prva zona više nije stari grad, nego prostor od OŠ Tone Peruško na sjeveru do Pattinaggia na jugu, a stari grad je postao peta zona. To znači da se pretplatnici mogu parkirati u “novu” prvu zonu (dakle daleko od svojih stanova), ali ne i u “staru” prvu zonu, koja je sada peta zona!

Jučer je Pula Parking postavljao upozorenja na vjetrobranska stakla automobila onima koji nisu sklopili nove ugovore, dakle šale nema, uskoro slijede kazne od 750 kuna. Dodajmo na koncu i da se pri kupnji nove pretplate plaća “samo” razlika između stare i nove cijene.

Komentirajte prvi

New Report

Close