FOTO: MSAN najavio prvi hrvatski smart televizor

Autor: Bernard Ivezić , 04. ožujak 2016. u 10:41
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Najveći hrvatski proizvođač računala investirao je 4,48 milijuna kuna u tvornicu LED televizora kod Zagreba, a u travnju na tržište izbacuje prvi hrvatski smart TV koji će se temeljiti na Androidu.

MSAN je razvio prvi hrvatski pametni televizor koji se temelji na Androidu i na kojem će kupci moći raditi sve što i na mobitelima. U MSAN-u navode da će novi televizor na tržište u dijagonalama od 32 i 42 inča na tržište izbaciti u travnju.

Da bi mogla izbaciti novi proizvod na tržište tvrtka je investirala 4,48 milijuna kuna u nadogradnju svoje tvornice televizora u Rugvici. Nova LED TV proizvodna traka ima kapacitet od 180 tisuća televizora godišnje.

Marijan Janko, voditelj odjela kvalitete M SAN Grupe kaže da im je cilj širiti se sa novim proizvodima na europska tržišta. U Hrvatskoj već drže sa LED TV-ima 15 posto tržišta.

"Vivax televizori zadovoljavaju sve uvjete kvalitete i usklađeni su s normama EU", kaže Janko.

Katarina Halar, product manager Vivax televizora kaže da su u posljednje tri godine povećali raspon proizvodnje na televizore od 22 do 48 inča.

"U ovoj godini proširiti će se proizvodnja i na veće dijagonale, na 55 i 65 inča", kaže Halar.

U MSAN-u navode da su u posljednjih 12 godina na Vivaxu uprihodili više od 251 milijun eura. Tvrtka Vivax proizvode izvodi na tržišta regije, zapadne Europe, Afrike te Južne Amerike. Osim širenja na nova tržišta tvrtka nastavlja i sa širenjem ponude Vivaxa u sve segmente potrošačke elektronike, od malih kućanskih aparata, klima uređaja, televizora i audio tehnike, sve do tableta i pametnih telefona.

Vladimir Brkljača voditelj Vivax odjela M SAN Grupe kaže da im je strategija da sa Vivaxom budu dostupni, pouzdani, privlačni, a cjenovno prihvatljivi svima. Navodi da će u narednom periodu M SAN Grupa širiti prodajnu mrežu Vivax partnera.

"Imamo hrvatski brend prepoznatljiv u regiji a cilj je postići isto na ostalim tržištima EU", zaključuje Brkljača.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Registrirao sam se na Poslovni samo da komentiram taj VIVAX.
Teže sranj., ne samo televizori kojeg imam jednog na moru,reciveri koje krapavaju (promjenio ih 6 MPEG2 ili MPEG4 ) svi od Vivax,kućanski aparati kao da mi hiltica radi u kuhinji, to smece od VIVAX-a treba zakonom zabranit. Vjerovatno im ateste potpisuje isti čovjek i radi ista firma..
FUJ …FUJ… FUJ..

Ali su kupili naljepnica!?? Pa lijepe na kineski TV!

New Report

Close