Mrak Taritaš smiruje Trnjane: Rok za legalizaciju nije 2015.

Autor: Agencija VLM , 09. prosinac 2015. u 12:50
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Svim gradovima dana je uputa da se 2015. rješavaju jednostavni slučajevi, a da se 2016. posvete onim kompliciranim kao što je ovaj na Trnju.

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš poručila je stanovnicima Trnja koji su u strahu da neće moći legalizirati kuće ako Grad Zagreb ne prenamijeni zonu gradnje iz društvene u mješovitu da se još ne moraju brinuti jer rok dokad se legalizacija mora završiti ne istječe krajem ove godine.

– Svim gradovima dana je uputa da se 2015. rješavaju jednostavni slučajevi, a da se 2016. posvete onim kompliciranim kao što je ovaj na Trnju – kazala je ministrica. Sve ovisi, dodala je, o Gradu koji može napraviti izmjenu u GUP-u, no i ne mora.

– Preporuka je da se u ovakvim slučajevima, kada je riječ o cijelim naseljima, izmijeni GUP, a ne da se ide u rušenje – ispričala je ministrica.

Podsjetimo, stanovnici su se uplašili da neće moći legalizirati kuće jer su iz Grada dobivali odbijenice zbog toga što nije promijenjen GUP kojim je nakon poplave 1964. područje Trnja uz nasip rezervirano za društvenu gradnju. Na potezu je gradonačelnik o kojem ovisi hoće li u 2016. predložiti gradskim zastupnicima izmjenu kako bi ovih 105 vlasnika, uz onih 90 tisuća, moglo ozakoniti svoje kuće. 

Komentirajte prvi

New Report

Close