‘Možemo očekivati vremenske neprilike koje do sada na našim prostorima nismo vidjeli’

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2023. u 11:39
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sve više se okrećemo prilagodbi na klimatske promjene.

Dunja Mazzocco Drvar, poznata meteorologinja i nova direktorica programa zaštite prirode u WWF Adriji, gostovala je u emisiji N1 televizije u ponedjeljak.

Tijekom intervjua, meteorologinja je istaknula sve učestalije ekstremne vremenske uvjete, uključujući prijetnje poput tornada. Naglasila je izuzetnu važnost prilagodbe na klimatske promjene i potrebu za ulaganjem u tu svrhu kako bi se ublažio štetan utjecaj na okoliš.

“Dolazimo do točke gdje možemo očekivati češće ponavljanje takvih događaja, uključujući i fenomene koje do sada nismo vidjeli na našim prostorima, poput tornada. S obzirom na to da je atmosfera i prirodni sustav spori i tromi, vjerojatno ćemo svjedočiti tim promjenama, a to će trajati nekoliko desetljeća”, naglasila je Mazzocco Drvar.

Dodala je: “Stoga, sve više se okrećemo prilagodbi na klimatske promjene. To je područje u koje moramo ulagati znatan dio resursa, kako financijskih tako i napora, s obzirom na to da nismo na vrijeme uspjeli zaustaviti negativan utjecaj na okoliš.”

Ova poruka naglašava nužnost brige o okolišu i prilagodbi kako bismo se suočili s izazovima koje donose klimatske promjene.

Komentirajte prvi

New Report

Close