Može se i ovako: Naš grad nabavlja stotine novih spremnika za otpad, najavljuju manje račune

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. listopad 2022. u 14:34
FOTO: Grad Varaždin

Grad Varaždin nabavlja 325 polupodzemnih spremnika marke Molok za prikupljanje komunalnog otpada, a ugovor vrijedan 6,8 milijuna kuna potpisan je u utorak.

Grad Varaždin nabavlja 325 polupodzemnih spremnika marke Molok za prikupljanje komunalnog otpada, a ugovor vrijedan 6,8 milijuna kuna potpisan je u utorak.

Polupodzemni spremnici koje će dostaviti zagrebačka tvrtka S.T.P. ugradit će se na 65 lokacija na području grada Varaždina.

Gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je da potpisom ugovora ‘počinje revolucija u modelu prikupljanja otpada u Gradu Varaždinu’.

“U tijeku je natječaj za dodatnu 31 lokaciju. Nakon toga, sve višestambene objekte u gradu opskrbit ćemo s ovim polupodzemnim spremnicima” izjavio je Bosilj.

Istaknuo je kako se na taj način kreće u novu eru modela prikupljanja otpada u Varaždinu, pojasnivši da će se za svakog stanara znati koliko je puta i koliki volumen otpada ubacio jer će svi dobiti svoje digitalne ključeve.

Rok isporuke spremnika je 18 mjeseci.

„Vjerujem da ćemo do kraja sljedeće godine sve ovo isporučiti, ugraditi i kompletno pripremiti novi sustav”, kazao je gradonačelnik.

Na pitanje hoće li računi za građane biti manji, Bosilj je odgovorio da vrlo vjerojatno hoće jer će se napraviti model koji će, kazao je, “možda biti pravedniji od sadašnjeg sustava”.

„Kasnije ćemo korigirati na način da ćemo spustiti fiksnu cijenu, a vidjet ćemo što će biti s varijabilnim dijelom. Oni koji će proizvoditi više otpada plaćat će više, a oni koji će ga proizvoditi manje, plaćat će manje”, zaključio je Bosilj.

Direktor tvrtke S.T.P. Marko Brnčić rekao je da je od prve instalacije Moloka u Hrvatskoj prošlo 13 godina te da su ih građani u svim gradovima u kojima su kontejneri postavljeni dobro prihvatili.

„Ono što je izuzetno dobro je to što se na ovim kontejnerima ništa ne trga, nema nikakvih zavisnih troškova koji bi se eventualno pojavili. Kroz 13 godina koliko imamo iskustva, imamo gradove u koje nije investirano niti jedna dodatna kuna u ovakve spremnike”, istaknuo je Brničić.

Nakon potpisanog ugovora, slijedi postupak utvrđivanja lokacija na kojima će polupodzemni spremnici biti postavljeni.

Komentirajte prvi

New Report

Close