Motociklistu zbog niza opasnih prekršaja prijeti 54 tisuće kuna kazne i zatvor

Autor: VLM , 21. listopad 2019. u 12:00
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policijskom službeniku je medicinska pomoć pružena po liječniku Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Policijska uprava varaždinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, odnosno policijskom službeniku Postaje prometne policije Varaždin. 

Umjesto da se zaustavi, 27-godišnji motociklist je u petak oko 22 sata u ulici Vladimira Nazora u Vinici naglo ubrzao i namjerno se zaletio u policajca, udarivši ga u ruku i tijelo, nakon čega se dao u bijeg. No, pijan je izgubio nadzor nad upravljačem i udario u službeno vozilo, nakon čega je uhićen i priveden u prostorije policije. Kako je utvrđeno, višestruki je počinitelj prekršaja, a upravljao je motociklom bez odgovarajuće položene kategorije, bez korištenja zaštitne kacige i bez korištenja svjetala prilikom vožnje,  neregistriranim i neosiguranim motociklom i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.78 g/kg. 

Policijskom službeniku je medicinska pomoć pružena po liječniku Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Za počinjene prekršaja, policija će podnijeti i optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog Općinskog suda kojim mu prijeti izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 54.500 kuna, izricanje kazne zatvora u trajanju do 60 dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom A kategorije u trajanju od 15 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i devet negativnih prekršajnih bodova.

Komentirajte prvi

New Report

Close