Mostovac Panenić odgovara na optužbe: Nisam ukrao stiropor niti sam dobio otkaz u Baumaxu

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2016. u 15:24
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon što je na sastanku s premijerom Oreškovićem sindikalni čelnik Ozren Matijašević zatražio očitovanje vezano za navodnu krađu stiropora ministra gospodarstva Tomislava Panenića, o aferi se oglasio i sam ministar.

Njegovo priopćenje, u kojem negira sve optužbe, prenosimo u cijelosti.

"Nastavno na optužbe čelnika Hrvatske udruge  radničkih sindikata Ozrena Matijaševića, osjećam se dužnim odgovoriti  na nečasne optužbe koje mi se proteklih tjedana uporno podmeću. Naime, oštro odbacujem optužbe da sam dobio otkaz zbog navodne krađe u tvrtki Baumax Zagreb d.o.o.

Nikada ne bih doveo u pitanje svoju odgovornu poziciju zamjenika  voditelja Baumaxa i to samo kako bih otuđio stiropor u vrijednosti nekoliko stotina kuna. Isto tako, potpuna je neistina da sam dobio otkaz, riječ je o sporazumnom raskidu ugovora, a o detaljima raskida radnog odnosa nisam u mogućnosti govoriti sukladno članku 15. Ugovora s tvrtkom Baumax Zagreb d.o.o. koji me obvezuje da poslovne podatke, dokumentaciju i ostale informacije, a koje se tiču poslodavca, moram čuvati kao tajnu i ne smijem prosljeđivati trećim osobama.

U sektoru Ministarstva gospodarstva čekaju me veliki i važni potezi za koje smatram da su od puno većeg interesa javnosti od zlonamjernih neistina koje smo imali prilike čitati u medijima", stoji u priopćenju.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Tomislave , opraštamo ti stiropor… samo idi iz politike.!

Ako kaze da nije, onda nije. Treba mu vjerovat. Samo kad vec spominjemo ovo meni se cini da se taj slucaj ipak dogodio. Jedino ne znam dali se radi o nasem ministru ili drugom anonimusu. Isto je bio visoko rangiran u baumaxu.

Novinari crveni pokvarenjaci ministra 20 dana već razvlaće po medijima zbog stiropora vrijednog 400 kn.

Unatoć tome što je već više puta demantirao krađu oni to nisu objavili.

Sta ti je biti stucnjak u Hrvatskoj? Budes zamjenik voditelja jednog “do it yourself-shop-a i odmah si kvalificiran za celnu poziciju u ministrarstvu gospodarstva. Pa onda recite da MOST nema kriterije.

New Report

Close