MORH: Ukrajinski zrakoplovni zavod podizvođač remonta helikoptera Mi-8

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. lipanj 2013. u 10:23
Duško Marušić/PIXSELL

U MORH-u ističu kako idućih dana očekuju i potpisivanje ugovora s tvrtkom ZTC.

Ministarstvo obrane je za izvođača remonta šest vojnih helikoptera Mi-8 odabralo domaći Zrakoplovno-tehnički centar (ZTC), koji je za podizvođača radova odabrao Ukrajinski državni zrakoplovni zavod i proizvođača helikopterskih motora, priopćeno je iz MORH-a.

U MORH-u ističu kako idućih dana očekuju i potpisivanje ugovora s tvrtkom ZTC.

Riječ je, tvrde, o remontu kojim se produžuje životni vijek i operativna uporaba šest transportnih helikoptera Mi-8, a za to je ZTC kao podizvođača odabrao inozemnog partnera – Ukrajinski državni zrakoplovni zavod i proizvođača helikopterskih motora.

Iz MORH-a napominju kako je proces ugovaranja remonta helikoptera pokrenut pregovaračkim postupkom sa ZTC-om, sukladno Zakonu o javnoj nabavi te s Vladinom odlukom o osnivanju ZTC-a kojom je ta tvrtka određena od posebne važnosti za državu. Osnovna djelatnost ZTC-a je provedba remonta letjelica za potrebe MORH-a i MUP-a.

U priopćenju stoji i kako je pregovarački postupak proveden u nekoliko faza . nakon dostavljene konačne ponude ZTC-a, na prijedlog ovlaštenog povjerenstva stručni tim MORH-a i ZTC-a posjetio je ukrajinskog partnera nakon čega je i donesena Odluka o odabiru.

Komentirajte prvi

New Report

Close