MORH s Ukrajincima potpisao ugovor o remontu i nabavi MiG-ova

Autor: Poslovni.hr , 08. srpanj 2013. u 14:48
Photo: Dusko Marušić/PIXSELL

U ugovoru koji je osiguran jamstvima jasno su uvjetovani rokovi izvođenja radova vodeći računa o funkcioniranju Oružanih snaga.

Ministar obrane Ante Kotromanović i direktor ukrajinske Državne kompanije za izvoz i uvoz robe i usluga vojne i posebne namjene "UKRSPECEXPORT" Dmitry Aleksandrovich Peregudov potpisali su danas Ugovor o remontu i kupnji zrakoplova MiG 21, priopćeno je iz MORH-a.

U ugovoru koji je osiguran jamstvima jasno su uvjetovani rokovi izvođenja radova vodeći računa o funkcioniranju Oružanih snaga, ističe se u priopćenju.

Podsjetimo, u Ministarstvu obrane 10. lipnja 2013. godine donesena je odluka o odabiru izvođača remonta aviona HRZ i PZO-a MiG-21, a za izvođača je odabrana ukrajinska Državna kompanija za izvoz i uvoz robe i usluga vojne i posebne namjene "UKRSPECEXPORT".

U provedenom postupku ugovaranja remonta i nabave za ukupno 12 borbenih zrakoplova MiG21, sukladno Uredbi o javnoj nabavi za potrebe obrane i sigurnosti ovlašteno Povjerenstvo MORH-a ocijenilo je ukrajinsku ponudu kao povoljniju te je u skladu s navedenim donesena i odluka o odabiru izvođača.

Komentirajte prvi

New Report

Close