MORH poziva muškarce na obavezan upis u vojnu evidenciju

Autor: Poslovni.hr , 08. ožujak 2018. u 11:50
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Iz MORH-a ističu kako je riječ o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju.

Ministarstvo obrane pozvalo je u četvrtak sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2000. i starijih godišta, a koji dosad nisu upisani, da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

 Iz MORH-a ističu kako je riječ o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju, sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljanine – muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

 Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su se odazvati i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

 Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

 Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Područnom odsjeku za poslove obrane osobno ili preko roditelja te članova uže obitelji.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Kao bivši časnik i dragovoljac iskreno ne preporučam da šaljete svoju djecu u HV nego neka idu oni koji žele biti plaćenici.. Mogu biti samo topovsko meso NATO-a, dobiti razne boleštine u misijama za koje se uopće ne piše jer većina dobije nekog rakonju itd.. Ukratko,od 150 hrvatskih zastupnika u saboru,recite da li je ičije dijete služilo dragovoljni ili obvezni vojni rok i sve će vam biti jasno.. Ja sam kao i većina tadašnjih mladića pogriješio ali eto NEMOJTE VI I NE ODAZOVITE SE OVOM POZIVU AKO MISLITE DOČEKATI STAROST.. Pozdrav

ja se više ne namjeravam boriti za nikakve lopve uhljebe i ostale dezertere

Romel, 08.03.2018. u 15:10
obvezni su se odazvati i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu

Munchenska i Dublinska brigada su sve popunjenije a ove domaće sve praznije.

Pomiješali su datume. Nije prvi april nego osmi mart 😀

New Report

Close