MORH ispred KB Dubrava podiže šatorsko naselje, može primiti 300 oboljelih od virusa

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2020. u 12:23
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

HV, srećom već nekoliko godina raspolaže najmodernijim i samoodrživim šatorskim naseljem, šatorima “Alaska”.

Na zahtjev ministra zdravstva Vilija Beroša dolazi do hitne aktivacije HV-a i njihove efektive u osiguranju pomoći u zbrinjavanju zaraženih virusom COVID-19.

Kako piše Večernji list, ministar obrane, Damir Krstičević na sjednici vlade RH potvrdio je da će Hrvatska vojska odmah “uskočiti” u pomoć, te na prostoru KB Dubrava izgraditi kompletno šatorsko naselje. Kaže da će vojsci za podizanje tog naselja trebati 2 dana. Prostor KB Dubrava određen je, naime za središnji respiratorni centar za područje Zagreba i šire, a kako zbog tehničkih nedostataka zbrinjavanje teško oboljelih od korona virusa može organizirati samo u izdvojenim objektima “A” i “B”, te u podrumu glavne zgrade, ministar Beroš zatražio je pomoć vojske kako bi se ipak proširili kapaciteti i broj postelja. U izdvojenim dijelovima KB Dubrava može se pripremiti 300 postelja, no tek nakon dovršenja hitnih i nužnih građevinskih zahvata kmojima se postiže izolacija i ugradnja klima opreme.

HV, srećom već nekoliko godina raspolaže najmodernijim i samoodrživim šatorskim naseljem, šatorima “Alaska”, koje su prije tri godine donirale SAD. Naselje se sastoji od 15 šatora s odvojenom klimatizacijom, opskrbom zrakom, dizel agregatima, kuhinjom i sanitarnom infrastrukturom. U naselje stane 300 osoba. Postrojbi HV-a je do sada, za podizanje ovakvog naselja trebalo tri do četiri dana, a sada su dobili zadatak da ga, očito rade u “tri smjene” i dovrše u samo dva dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close