Mora li Milanović izaći na izbore? Evo što kaže Stjepan Mesić

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2020. u 13:36
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

O izjavi aktualnog predsjednika Zorana Milanovića oko neizlaska na izbore kaže da je malo izvučeno iz konteksta.

Gost N1 Studija uživo bio je bivši predsjednik Republike Stipe Mesić. Komentirao je političke aktualnosti i mandat novog predsjednika Zorana Milanovića. Iz te analize i kratak odlazak u prošlost i vječne teme – ZDS.

“Datum bira onaj koji ima vlast, tako i ovaj put HDZ, koji je vodio koaliciju, ima pravo izabrati u izbornoj godini dan kada želi da se izađe na izbore. Svi govore da im je svejedno, ali biraju onaj trenutak za koji misle da im najbolje odgovara i  da mogu pobijediti”, komentirao je bivši predsjednik Republike Stipe Mesić.

O izjavi aktualnog predsjednika Zorana Milanovića oko neizlaska na izbore kaže da je malo izvučeno iz konteksta. “Ali odakle netko zna za koga će glasati, ima obvezu izaći jer kao predsjednik Republike mora provoditi zakone, Ustav. To ne bi bio nekakav motiv građanima da izađu na izbore, ali svatko odlučuje samo o sebi i hoće li izaći na izbore.” On će glasati, kao i uvijek do sada.

Oko konzultacija kaže da predsjednik nije u ulozi da sugerira ili pomaže da se sastavi koalicija nego konstatira da li onaj koji je donio listu zastupnika ima većinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close