Montmontaža: Čekali Skupštinu, dobili novog vlasnika

Autor: Marija Crnjak , 15. siječanj 2012. u 22:00

John Anthony Rohan prijenosom svih svojih dionica na suprugu Mirelu Lisičar Rohan, koja sada ima 59,3 posto udjela u tvrtki, osigurao si novi mandat na mjestu člana Nadzornoga odbora

Dioničari Montmontaže, koji još od lani čekaju sjednicu Glavne skupštine te rezultate revizije prijenosa većinskog paketa dionica s pokojnoga gazde Nikole Lisičara na njegova zeta Johna Anthonyja Rohana, umjesto toga dočekali su novoga većinskog vlasnika. John Anthony Rohan prenio je oko Božića sve svoje dionice na Mirelu Lisičar Rohan, svoju suprugu i kći Nikole Lisičara, koja sad posjeduje 59,3 posto udjela u tvrtki. Spekulira se da je Rohan tim potezom sebi osigurao novi mandat na mjestu člana Nadzornog odbora.

Naime, Rohanov mandat u tročlanom NO-u istekao je lani u studenome i samog sebe ne bi mogao predložiti na Skupštini, ali bi to za svog supruga mogla učiniti Mirela Lisičar Rohan. U međuvremenu, dioničari koji su ujedno članovi obitelji Nikole Lisičara, upozoravaju da tvrtka posluje s nelegalnim Nadzornim odborom koji sad ima samo dva člana. Mladen Antunović, direktor Montmontaže, nam je međutim potvdio da će Skupština biti održana do kraja siječnja te da će na njoj biti imenovan treći član NO-a. Darijo Lisičar, koji drži 2,07 posto dionica Montmontaže i s drugim članovima obitelji Lisičar želi osporiti svojedobni prijenos dionica na Rohana, sumnja i u zakonitost sadašnjeg prijenosa dionica na Mirelu Lisičar, a Rohanu zamjera što je u sukob uvukao članicu obitelji. “Jasno je da je na ovaj način John Rohan omogućio ponovno imenovanje u NO i zadržavanje kontrole u tvrtki koja trenutačno posluje s dvočlanim NO-om što je protivno zakonu. Također, iako je Uprava objavila da je dostupan dokument revizije koja je navodno provedena na naš zahtjev, još ga nismo dobili”, kazao nam je Darijo Lisičar.

No, direktor Antunović tvrdi da da su svi dioničari dobili na uvid izvješće o reviziji a oni koji to nisu, još uvijek mogu dobiti sve informacije koje ih zanimaju. Zbog godišnjeg odmora predsjednika Uprave fonda NFD Aureus nismo uspjeli doznati što o novoj vlasničkoj strukturi imaju kazati u tom fondu (koji ima oko 8 posto dionica Montmontaže). Aureus je predlagao da na Skupštini umjesto Rohana mjesto u NO-u popuni njihov čovjek Dejan Rabar. Bilo bi zanimljivo znati što u Aureusu kažu na to da se Montmontaža za nepunih mjesec dana skida s burze, na zahtjev fonda HPB, koji je svojedobno tražio da se tvrtka uvrsti na trgovanje na domaćem MTP tržištu. Darijo Lisičar smatra znakovitim da je obavijest o tom zahtjevu objavljena 8. prosinca, dan nakon obavijesti o odgodi Glavne skupštine. “Tvrtka je na burzi morala transparentno objavljivati sve relevantno za dioničare što sad više neće biti obveza, i mislim da je upravo to cilj ovog poteza”, kaže Lisičar.

Komentirajte prvi

New Report

Close