‘Molimo ulaziti bez maske’: Mnogi su šokirani ovim natpisom lokala u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 11. kolovoz 2021. u 09:44
Foto: Facebook

Nije Hrvatska jedina, slični slučajevi mogu se pronaći i diljem svijeta.

Vijest da netko traži da se u njegov lokal ulazi bez maske stvarno je šokantna, a ovakav slučaj događa se u Hrvatskoj, a fotografija se sve više širi društvenim mrežama.

– Molimo ulaziti bez maske – stoji, crno na bijelo, napisano na ulaznim vratima s iznimkom za osobe kojima je zdravlje ozbiljno narušeno.

Dok se jedni slažu s napisanim, drugi osuđuju ovako lagodan pristup mogućem širenju zaraze virusa COVID 19 koja je posljednje dvije godine gotovo cijeli svijet stavila “na čekanje”.

Nije Hrvatska jedina, slični slučajevi mogu se pronaći i diljem svijeta. Kako piše Slobodna Dalmacija, još ekstremniji primjer je i restoran Basilico’s u Los Angelesu koji je na svoju vitrinu izvjesio natpis na kojem stoji kako je za ulazak i konzumaciju njihove hrane potrebno pokazati potvrdu da je osoba necijepljena.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Svatko treba imati pravo u svojem prostoru posluzivati koga hoce i na nacin koji hoce, dokle god je onaj drugi zadovoljan s tim i spreman to platiti. Nikakav stozer ne bi smio moci odlucivati o tome. Nicije povecanje sansi za nekovid ne smije imati prednosti pred slobodom zivljenja i poslovanja svih drugih. Rizik oboljenja je realan i prihvatljiv. I svatko je s njim rodjen. Nema nikakvog opravdanja da se mjerama represije nad svima on suzbija. Niciji zivot pojedinacno nije toga vrijedan. Tisuce umrlih od kovida nisu dovoljne da se mjerama tlaci milijune.

Zato mi mjere idu na jetra. Jer se baziraju na kompletno poremecenom sustavu vrijednosti.

Mjere su daleko veca bolest i daleko stetnije od stete koji nanosi virus.

Zatvoriti kafić zbog nepoštivanja mjera i problem je riješen, a ne da takvi svojom glupošću i inaćenjem unište sezonu.

New Report

Close