Mol: Odluka Ustavnog suda RH teško objašnjiva

Autor: Poslovni dnevnik , 20. travanj 2023. u 05:10
Ustavni sud RH u utorak je odbio žalbu čelnika Mola Zsolta Hernadija vezanu za slučaj davanja mita Ivi Sanaderu/S. STRUKIĆ/PIXSELL

Presudom Županijskog suda Hernadi je osuđen na dvije godine zatvora zbog davanja mita bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Odlukom Ustavnog suda Republike Hrvatske, kojom je odbijena tužba predsjednika Uprave i glavnog izvršnog direktora Mola, došli smo do još jednog poglavlja u nizu teško objašnjivih pravnih postupaka.

Tako su jučer iz Mol grupe reagirali na odluku Ustavnog suda RH koji je u utorak odbio ustavnu tužbu čelnika te kompanije Zsolta Hernadija podnijetu protiv presude Vrhovnog suda kojom je odbijena Hernadijeva žalba i potvrđena presuda zagrebačkog Županijskog suda.

Presudom Županijskog suda Hernadi je osuđen na dvije godine zatvora zbog davanja mita bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

”Hrvatska ponovno nije uzela u obzir presude tri neovisna međunarodna suda koji su jednoglasno zaključili da nije bilo korupcije prilikom Molovog preuzimanja vlasništva u Ini. A ako nije bilo davanja mita, onda ne može postojati ni onaj koji daje mito, pa je cijeli postupak, kako smo uvijek tvrdili, neutemeljen i protiv Zsolta Hernádija i Mola.

U međuvremenu, Ina je pod Molovim upravljanjem i kao sastavni dio grupacije u proteklih 13 godina postala jedna od najboljih kompanija u regiji”, stoji u priopćenju mađarske grupacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close