Modna kuća bila pred bankrotom, a onda ju je preuzeo matematičar: Odlazilo je 15 radnika mjesečno, a posljednjih mjeseci baš nitko

Autor: Poslovni.hr , 20. prosinac 2018. u 12:05
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Da je trend pozitivan vide i zaposlenici – navikli su da iz tvrtke odlazi i do 15 radnika mjesečno, a posljednjih mjeseci nije otišao baš nitko.

Davne 1918., u srcu Varaždina osnovana je modna i tekstilna kompanija Varteks, piše RTL.

Jedina velika modna kuća u Hrvatskoj koja je preživjela danas slavi sto godina postojanja – no na svoj okrugli rođendan, tvrtka se našla pred bankrotom. 

A onda se dogodilo nešto neočekivano – modnu tvrtku preuzeo je matematičar. 

"Kompanija je bila zaista na koljenima i nije bilo izbora nego krenuti iz sve snage u tu priču. Bilo je dosta duga prema raznim akterima iz predstečajne nagodbe, radnici nisu dobivali plaću na vrijeme, dugovalo se na sve strane tako da je najteže bilo početi podmirivati redovito obaveze. Te obaveze nisu još potpuno podmirene al su značajno smanjene i svi oni koji s nama rade vide da je trend jako pozitivan", kaže Nenad Bakić, većinski vlasnik Varteksa. 

Da je trend pozitivan vide i zaposlenici – navikli su da iz tvrtke odlazi i do 15 radnika mjesečno, a posljednjih mjeseci nije otišao baš nitko.

 "U Varteksu sam od 1982. godine sa 3. kolvoza. To je stvarno staža 36 godina, malo više. Stvarno, da ga ne volim, ja mislim da ne bi niti bila tu", kaže Slavica Sili, radnica Varteksa.

Slavica u Varteksu želi dočekati mirovinu, sada je počela vjerovati i da hoće. Jer i njoj i ostalih 800 radnika čini se da će Varteksova odjeća ponovno postati tražena. 

Ova 100 godina stara varaždinska modna kuća dnevno proizvede 2000 jedinica, dakle sakoa, kaputa, hlača, godišnje proizvede čak 400.000 jedinica, baš u ovim pogonima. 

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close