Modestus u stečaj, NLB traži 33 milijuna kuna

Autor: Suzana Varošanec , 01. studeni 2016. u 22:00
Krešimir Milanović na čelu je Modestusa/M. L./PIXSELL

Tvrtki, čiji je direktor brat bivšeg premijera Milanovića, propao i predstečaj.

Krešimira Milanovića (brata bivšeg premijera) koji uz Josipa Džalu skupno zastupa nekretninsku tvrtku Modestus, kako se čini čeka stavljanje 'ključa u bravu'.

Na e-oglasnoj ploči sudova uoči praznika Svih svetih objavljen je zahtjev Fine za provedbu skraćenog stečaja tvrtke. No, kako navode stare podatke – na dan 14. srpnja Modestus u Fininom Očevidniku redosljeda za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razodoblju od 120 dana, koje ukupno iznose 125.341 kuna, a do Uprave nismo uspjeli doći, aktualno je stanje nepoznanica.

Tvrtka nema zaposlenih. Fina navodi i otvorene račune te oročena sredstva kod Sberbanke, no napominje kako ne raspolaže s drugim podacima o imovini, što je inače bitno za vjerovnike. Prema portalu Poslovna.hr tvrtka je 180 dana u blokadi, a slučaj je zanimljiv jer je u ožujku Fina obustavila predstečaj Modestusa, otvoren uoči prošlog Božića zbog 39 milijuna kuna prijavljenih obveza. Postupak je zatražen uoči primjene novog Stečajnog zakona. Razlučni vjerovnik za kredit za kupnju zemljištu u Dubrovniku NLB prijavio je 33 mil. kn tražbine, što nije utvrđeno u postupku, jer je obustavljen nakon što na ročište nije došla Uprava dužnika. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Naše pravosuđe je jedino učinkovito kada treba osuditi psa Medu i kada se zbog neplaćanja TV pretplate sirotinji blokiraju računi a mangupi koji duguju milione mogu stalno nastavljati s radom jer su nedodirljivi.

New Report

Close