Mljekarima pogođenima nevremenom obećana pomoć

Autor: Poslovni dnevnik , 23. srpanj 2023. u 22:00
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković/DAVOR JAVOROVIĆ/PIXSELL

Ove će godine biti objavljen i 10 milijuna eura vrijedan “Natječaj za ulaganja u obnovljive izvore energije”. 

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković razgovarala je krajem prošloga tjedna s predstavnicima sektora mljekarstva o problemima mliječnih farmi stradalih u nevremenu koje je zahvatilo područja Hrvatske 19. srpnja, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Razgovaralo se i o temama programa razvoja sektora mljekarstva u RH do 2030. godine, te potporama sektoru u okviru nacionalnih i europskih sredstava, priopćilo je u petak Ministarstvo.

Vezano uz štete mljekara koje su nastale tijekom nevremena, ministrica je naglasila otvorenost i spremnost na komunikaciju i pomoć svim pogođenim proizvođačima te istaknula kako će, između ostalog, već u narednim danima biti otvoren novi natječaj kojim će se financirati obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala.

Vezano uz natječaje “Strateškog plana ZPP 2023-2027.”, najavljeno je kako će ove godine biti objavljen 120 milijuna eura vrijedan investicijski Natječaj intervencije 73.10. “Potpora za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju”, pri čemu će se nastojati administrativno rasteretiti proizvođači. Ove će godine biti objavljen i 10 milijuna eura vrijedan “Natječaj za ulaganja u obnovljive izvore energije”.

Komentirajte prvi

New Report

Close