Mljekari traže sastanak s Jakovinom, ne isključuju mogućnost prosvjeda

Autor: Poslovni.hr/H , 21. travanj 2013. u 17:03
Tihomir Jakovina. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

‘Tražimo da nas do četvrtka primi ministar poljoprivrede’.

Proizvođači mlijeka traže sastanak s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, upozoravaju kako sektoru bez potpora države prijeti kolaps, a ukoliko im se ne ponude konkretna rješenja ne isključuju mogućnost prosvjeda, izjavio je to dopredsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Nedjeljko Babić nakon Sabora proizvođača mlijeka održanog danas u Gudovcu kraj Bjelovara.

Tražimo da nas do četvrtka primi ministar poljoprivrede, no očekujemo konkretna rješenja, ne želimo sastanak radi sastanka, u protivnom ne isključujemo mogućnost velikih prosvjeda, kazao je Babić.

Upozorio je kako je proizvođačima mlijeka voda došla do grla, poticaji kasne, proizvodnja je u padu, a muči ih i niska otkupna cijena koja se zajedno sa državnim poticajima i tvorničkom premijom kreće oko tri kune po kilogramu, a lani je bila 4,09 kuna po kilogramu.

Babić je pozvao ministra da ispuni svoje obveze prema proizvođačima mlijeka, ali i prema hrvatskom selu, jer poljoprivrednici traže samo ono što im po zakonu pripada.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Agrokor suzama ne vjeruje:

http://ideamislinavas.blogspot.com/

Još uvijek se svaki dan baca mlijeka vrijednog 350.000 kn jer ga neće nitko otkupiti .

Dali je stvarno to mlijeko zaraženo ?

Koliko seljaka zbog toga propada ?

I meni pripada po KU i po zakonu 30 posto na plaču od države.Zašto bi samo neki bili zaštićeni od tržišnog natjecanja.

New Report

Close