Mladi stručnjaci uče kako biti uspješni lideri

Autor: Promo , 25. ožujak 2024. u 22:00
Do sada je program završilo više od 970 polaznika iz raznih industrija i profila tvrtki/PD

Predavanja su vrlo interaktivna te je naglasak na osobnim iskustvima i diskusiji.

Prepoznati kao velik potencijal unutar svojih tvrtki, mladim stručnjacima nudi se mogućnost za poslijediplomsko obrazovanje i stručno usavršavanje. No, često im nedostaje praktično iskustvo i prilika za razvoj i učenje od iskusnih lidera.

AmCham Talents program je osmišljen kao komplementaran standardnim obrazovnim programima na način da doprinosi profesionalnom razvoju i razvoju “mekih vještina” mladih stručnjaka kroz niz interaktivnih predavanja koja drže uspješni hrvatski i inozemni menadžeri i istaknuti poslovni lideri s opsežnim iskustvom u poslovanju.

“Ovim programom AmCham doprinosi razvoju budućih poslovnih lidera koji će svojim znanjem doprinijeti hrvatskom gospodarskom napretku. Mladim ljudima se programom daje pristup vodećim poslovnim ljudima Hrvatske i regije iz čijeg iskustva i znanja imaju prilike učiti.

Jednako tako, program širi mrežu kontakata polaznika unutar kruga svojih kolega, visoko motiviranih budućih donositelja odluka iz različitih sektora”, izjavila je Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore. Predavanja su vrlo interaktivna te je naglasak na osobnim iskustvima i diskusiji.

Program također pruža poticajno okruženje za diskusiju i promišljanje izazova s kojima se polaznici susreću u razvoju svojih vještina i karijere. Do sada je program završilo više od 970 polaznika iz raznih industrija i profila tvrtki. “Svaka nova godina za nas znači sudjelovanje u još jednoj sjajnoj sezoni programa AmCham Talents.

Ovo je vrlo važna prilika za usavršavanje i networking naših mladih talenata i mi je, naravno, ne propuštamo. Kolege koje prođu program donose vrijedno znanje banci, a mi smo još ponosniji što su dio naše organizacije,” rekla je Liana Keserić, predsjednica Uprave Raiffeisen banke, platinastog sponzora programa.

Izvrsna prilika za mlade lidere
“HPB treću godinu zaredom podupire AmCham Talents jer smatramo kako program pruža izvrsnu profesionalnu i osobnu priliku za mlade lidere.

Naša potpora odražava sustavnu predanost HPB-a napretku mladih stručnjaka, što je sastavni dio naše misije, stvaranja uvjeta za bolji život u Hrvatskoj. Povezivanje s budućim liderima je investicija u budućnost i odgovornost koju prepoznajemo u suvremenim tržišnim uvjetima” izjavio je Marko Badurina, predsjednik Uprave HPB-a.

U sklopu dvanaeste generacije programa predavanja će održati: Vedran Bajer, direktor, Microsoft Hrvatska; Dino Mileta, direktor, Uprise; Domagoj Borščak, Chief Operating Officer, Bomark Pak; Sandra Velasco, Country President Adriatics, Novartis Hrvatska; Krešimir Mlinarić, direktor, BE-terna; Zdenko Vrdoljak, direktor, UMBOSS; Boris Miljavac, predsjednik Uprave, Siemens Energy i Simon Franko, direktor, BASF Croatia. Sudionici su aktivno uključeni u program te imaju priliku pokazati svoje znanje radovima na aktualne gospodarske teme te sudjelovanjem u natjecanju za AmCham talenta godine.

Više informacija o programu dostupno je na web stranici Američke gospodarske komore www.amcham.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close