Sada je sigurno: Mišković od ljeta gradi InterContinental u Zagrebu

Autor: Marija Crnjak , 15. veljača 2018. u 08:10
Foto: IHG.com

Iz Delta Holdinga još taje lokaciju zemljišta koje bi za hotel kupili, no navode da će objekt imati 200-ak soba.

Srpska kompanija Delta Holding usred pregovora je za kupnju zemljišta u Zagrebu na kojem će izgraditi Hotel InterContinental.

Ugovor o kupoprodaji trebao bi biti potpisan do lipnja, te tada kreće procedura za izgradnju i ugovaranje s globalnim hotelskim brendom, potvrdio je za Poslovni dnevnik Živorad Vasić, potpredsjednik Delta Holdinga i regionalni menadžer IHG, jedan od panelista investicijske konferencije Adria Hotel Forum koja je započela u srijedu u zagrebačkom Hotelu Sheraton. 

Vasić za sada ne može otkriti na kojoj će se lokaciji, nekoliko godina od kad je vlasnik Delte Mišković pokazao interes za ulaganje u Zagreb, graditi IHG. „U planu je izgradnja hotela od 200-tinjak soba, sličnog InterContinental hotelu koji smo nedavno otvorili u Ljubljani. Zagreb je već neko vrijeme naš cilj, i bit će nam drago ako to sada uspijemo ostvariti“, kazao nam je Vasić.

Kako je poznato, predsjednik Delta Holdinga Miroslav Mišković već je isticao želju za ulaganje u Zagreb, pričalo se svojedobno da od Anđelka Leke želi kupiti zgradu u kojoj je Hotel Westin, no na kraju se ispostavilo da će se Mišković odlučiti na greenfield, što je za hrvatski turizam još uvijek rijetkost. Još uvijek visoka sezonalnost i komplicirane procedure, zajedno s nerješenim prostornim planovima i nesređenim zemljišnim knjigama osnovni su razlozi zašto se investicije najviše svode na obnovu starih hotela, i to s lokalnim investitorima koji i dalje najbolje prolaze kad su u pitanju hotelske transakcije.

Tako je i sam HUP Zagreb koji je ugostio AHF na kraju odabrao domaćeg kupca, rovinjski Adris, iako se pregovaralo s nekolicinom stranih kupaca. Poklopilo se tako da su na jednom od panela jučer sjedila dva predstavnika nesuđenih kupaca Lekinih hotela, Keith Ewans iz fonda Starwood Capital i Ulf Pleschiutschnig, koji nisu željeli posebno komentirati zbog čega nisu uspjeli kupiti HUP Zagreb.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nek se ulaže!

New Report

Close