“Ministarstvo zdravlja stopiralo izgradnju bolnice”

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2016. u 22:00
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Damir Bajs prozvao ministra Nakića zbog EU projekta.

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs izjavio je u ponedjeljak da je Ministarstvo zdravlja stopiralo izgradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, ukupne vrijednosti 160 milijuna kuna, unatoč tome što je za projekt ishođena sva potrebna dokumentacija, te obavljen otkup zemljišta i drugi troškovi pripreme vrijedni oko pet milijuna kuna.

Bajs ističe kako je izgradnju nove bjelovarske bolnice trebala financirati Europska unija (EU) s 85 milijuna kuna, iz državnog proračuna išlo bi 15 milijuna kuna, a preostalih 60 milijuna osigurala bi Bjelovarsko-bilogorska županija. Za provedbu projekta ishođena je građevinska dozvola, tender za raspisivanje natječaja za gradnju, studija predizvodljivosti usklađena sa standardima i uvjetima EU-a i studija isplativosti, te je zatvorena financijska konstrukcija.

“Projekt je prošao niz evaluacija EU-a u vidu studije isplativosti te je, uz Opću bolnicu Sisak, jedino još Opća bolnica Bjelovar, odnosno Bjelovarsko-bilogorska županija bila spremna povući sredstva iz EU-a. Sredstva su osigurana, a od 625 milijuna kuna, koliko se nudi u financijskoj omotnici EU-a za bolnice u Hrvatskoj, nije povučena ni kuna”, istaknuo je Bajs na konferenciji za novinare.

Komentirajte prvi

New Report

Close