Ministarstvo traži pravnike, web stručnjake, studente…

Autor: Poslovni.hr , 18. kolovoz 2018. u 11:26
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Pravnici, IT koordinatori, osobe zadužen za web-stranice i društvene mreže, organizatori događaja… samo su neki od kadrova koje će Ministarstvo vanjskih i europskih poslova angažirati za potrebe predsjedanje Hrvatske Vijećem EU u prvoj polovici 2020.

Nije riječ o zapošljavanju, naglašavaju sa Zrinjevca, već o privremenom angažiranju dok traje potreba za njima, najčešće na temelju ugovora o djelu, i tu bi svoju šansu mogli naći i studenti, piše Večernji list.

S objavom natječaja krenut će se ove jeseni. Ti bi poslovi, iako privremeni, mogli biti prilika, pogotovo za mlade, da s tako velikim projektom krenu na tržište rada. 
Predsjedanje EU jedna je od najzahtjevnijih zadaća koje je Hrvatska dosad imala, a svoje je predsjedanje “oblikovala” po iskustvima Slovačke i Estonije, država koje su komplementarne Hrvatskoj. Za ilustraciju kompleksnosti cijelog projekta, može poslužiti broj sastanaka. Njih će biti između 200 i 250 na ekspertnoj te 20-ak na visokoj razini. 
Posao koordinira tajništvo koje sada broji 10-ak ljudi, neki iz MVEP-a, a drugi stručnjaci, poput onih za javnu nabavu, iz drugih tijela državne uprave. No da bi se popunio, predviđen broj od 65 članova, potrebno će biti tražiti kadrove i izvan državne uprave.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close