Ministarstvo okoliša ostaje u skupom neboderu jer bi selidba predstavljala ‘stres za radnike’

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2019. u 16:02
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Unatoč skupljem najmu, ne idu iz Zagrebtowera.

Vlada premijera Andreja Plenkovića trebala bi danas dati suglasnost Ministarstvu zaštite okoliša i energetike te Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za obnovu ugovora o zakupu poslovnih prostora u Zagrebtoweru u kojem su od srpnja 2014. godine, i to čak za najam veće kvadrature, piše Jutarnji list.

Radi tog preseljenja je bivši SDP-ov ministar Mihael Zmajlović umalo ostao bez ‘fotelje’, a prozivalo ga se da je time navodno nanio štetu samom Ministarstvu. Iz dokumentacije do koje je došao Jutarnji list vidljivo je da bi odluka o daljnjem ostanku u Zagrebtoweru mogla biti bazirana, među ostalim, i na nalazu stalnog sudskog vještaka od kojeg je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost naručio nalaz i mišljenje o opravdanosti postupka preseljenja iz Zagrebtowera. Sudski vještak je nakon analize cijena najma na drugim lokacijama zaključio da je najam u Radničkoj 80, treća najpovoljnija ponuda, a zanimljivo je i da kao argument protiv preseljenja navodi da bi ono moglo biti stresno za zaposlenike.

– I ljudski resursi mogu biti u pitanju – kako zbog kvara opreme i nemogućnosti rada tako i zbog stresa i odlaska na bolovanje. Sve to skupa proizvodi određene troškove koji se ne mogu eksplicite izraziti, ali sasvim sigurno postoje. Ti se troškovi ovdje neće specificirati jer zadiru u područje koje nije u kompetenciji ovog vještaka. Stoga će se samo utvrditi da se takvi problemi te troškovi ne očekuju ako ne dolazi do preseljenja.

Drugim riječima, sa stanovišta ove problematike preseljenje nije opravdano – navodi stalni sudski vještak u svom nalazu do kojeg je došao Jutarnji list. 

Komentirajte prvi

New Report

Close