Ministarstvo financija: Šegon je radio odgovorno u skladu s ovlastima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. ožujak 2014. u 17:28
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ministarstvo financija priopćilo je danas, u vezi s odlukom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je Branko Šegon u sukobu interesa, kako je on za vrijeme rada u Ministarstvu obavljao dužnost odgovorno i u skladu s ovlaštenjima koje je imao.

 Ministarstvo financija priopćilo je danas, u vezi s odlukom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je bivši pomoćnik ministra financija Branko Šegon u sukobu interesa, kako je on za vrijeme rada u Ministarstvu obavljao dužnost odgovorno i u skladu s ovlaštenjima koje je imao.

Što se tiče realiziranog ugovora tvrtke "Facta Vera" s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) želimo istaknuti kako HBOR posluje sukladno Zakonu o HBOR-u koji jasno propisuje način funkcioniranja te institucije pa i pravila po kojima se dodjeljuju krediti hrvatskim pravnim osobama. Sve navedeno primijenjeno je i na dodijeljenom kreditu tvrtki "Facta Vera", tvrdi se u priopćenju koje je potpisao ministar financija Slavko Linić.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je jednoglasno utvrdilo da je bivši pomoćnik ministra financija Branko Šegon stupanjem u poslovni odnos trgovačkog društva "Facta Vera" s HBOR-om prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa te je taj slučaj proslijedilo Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close