Ministarstvo će stimulirati proizvodnju struje u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. lipanj 2018. u 15:41
Foto: Thinkstock

Ministarstvo radi sve da se svi dodatni i eventualni troškovi koji se pojavljuju u konačnoj cijeni struje što je moguće više smanjuju, odgovorio je Milatić SDP-ovu Marku Vešligaju, kojeg je zanimalo kakve nas cijene struje očekuju s obzirom na rast cijena na burzi energenata.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike učinit će sve da stimulira proizvodnju električne energije u Hrvatskoj, kako ne bi bili izloženi udarima skupe struje u vrijeme kad se ona najviše troši, a to je zadnjih godina isključivo postalo ljeto, rekao je u srijedu državni tajnik u Ministarstvu Ivo Milatić.

Ministarstvo radi sve da se svi dodatni i eventualni troškovi koji se pojavljuju u konačnoj cijeni struje što je moguće više smanjuju, odgovorio je Milatić SDP-ovu Marku Vešligaju, kojeg je zanimalo kakve nas cijene struje očekuju s obzirom na rast cijena na burzi energenata.

S obzirom da je Agrokor dužan HEP-u "visoke iznose", što Ministarstvo čini da se ti iznosi naplate, zanimalo je Branimira Bunjca (Živi zid), koji pita i hoće li, ako se ta dugovanja ne naplate, dugove morati platiti hrvatska kućanstva.

HEP će dugove riješiti na isti način kao i svi ostali koji su temeljem zakona prijavili svoja potraživanja u dugovanja prema Agrokoru, odgovorio je Milatić u saborskoj raspravi o zakonskom prijedlogu o izmjeni Zakona o tržištu električne energije, kojim se uređuju mjere za sigurnu proizvodnju, prijenos i opskrbu električnom energijom, te za trgovinu tom energijom.

Komentirajte prvi

New Report

Close