Ministar pojasnio hoće li i pod kojim uvjetima i državni službenici raditi od kuće

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. studeni 2020. u 15:01
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Cilj je upute i svih mjera da smanjimo mogućnost širenja zaraze u tijelima državne uprave i osiguramo redovni rad tijela državne uprave.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica izjavio je u srijedu da će do kraja tjedna nadopuniti uputu o radu državne uprave u uvjetima epidemije koronavirusa, pri čemu će čelnici tijela odlučivati o radu od kuće i nastavku redovnog rada tijela državne uprave.

“Uputa već sada postoji, od 2. studenog, i daje mogućnost čelniku tijela da uz određene uvjete odredi i rad od kuće. Mi ćemo, nadam se, do kraja tjedna tu uputu nadopuniti”, rekao je Malenica nakon sastanka Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i u obitelji.

Cilj je upute i svih mjera da smanjimo mogućnost širenja zaraze u tijelima državne uprave i osiguramo redovni rad tijela državne uprave. Nadam se da ćemo do kraja tjedna izaći s uputom koja će detaljnije propisati dodatne mjere, kazao je Malenica.

Naglašava kako će kroz uputu čelnici tijela državne uprave organizirati posao onako kako smatraju da je nužno da bi se osiguralo redovito obavljanje poslova i zaštita državnih i javnih službenika.

Na pitanje hoće li se tim zaposlenicima osigurati informatička oprema i internet, ministar odgovara – zasigurno.

“Kada se pojedini čelnik tijela odluči za rad od kuće pojedinih službenika, onda je dužan osigurati određene uvjete. Ne mora se nužno svakom službeniku osigurati propisna informatička oprema, dakle može koristiti i svoju, isto tako može koristiti i druge metode i načine rada od kuće”, kaže Malenica.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Šta njima fali?   Sabornici, političari, državna uprava, školstvo djelomično, porezna, sindikati, općinari, županije, gradovi……..agencije,  savjetovališta,fondovi….osiguranja….pa, koji  k.uras  njima fali..? NIŠTA.

Rade od kuće…malo morgen…jave se ako hoće ili se ne jave kad neće…

tko to kontrolira …djeca su nam kod kuće ..pišemo s njima  on line testove,

lektire, prezentacije..zadaćnice, kontrolne ispite…prosvjetare boli briga..

Ako samo jedno dijete ima sumnju na koronu…sva djeca marš doma zaposlenim i nezaposlenim roditeljima…bakama , tetama…nije važna dob ni spol ..bitno da se ne igraju u vrtiću..

Ako trebaš uslugu javnih službi…čekaj…čekaj…nema nikoga..ima…nema..ne zna se tko je…tko nije..kao da će država bez njih  krepati..a rade  stupidne poslove , koje na sjeveru EU sve građani dobivaju internetom..i ne moraju hodati po biljege,  po obrasce ,po zahtjeve …

Bankari…bezobrazno se loptaju s klijentima, ne daju kredite, sve im je rizično,i oni su sami u glavi sami sebi rizični …

Jebote, dajte mi snage i volje da preživim ove odluke HDZ.a , i da ne vidim crne mrlje  ove prodaje  duša za  podjelu skupljenog i neiskorištenog EU NOVCA..

I ovako i onako ništa ne rade. Učinak isti.

New Report

Close