Ministar: I Banožića sin može pitati – Tata, zašto ti nisi uzeo APN, a mogao si?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. travanj 2023. u 15:26
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Ministar financija Marko Primorac je najavio paket poreznih izmjena koji bi na snagu trebao stupiti s prvim danom 2024. godine te bi između ostalog trebao rezultirati i rasterećenjima za najugroženije skupine građana.

Upitan o tome da je ministru obrane Mariu Banožiću odobren stambeni kredit uz subvenciju APN-a, Primorac je ustvrdio da je fokus na članove Vlade i općenito ljude iz “javne sfere” prevelik. S jedne strane, ministar Banožić ima moralnu odgovornost kao ministar i državni dužnosnik, no s druge strane, ustvrdio je Primorac, ima i odgovornost prema svojoj obitelji, djeci i supruzi.

“Dakle i ministra Banožića njegovo dijete može za deset godina pitati: Tata, zašto ti nisi uzeo APN, a mogao si?”, rezonira Primorac.

Smatra da ministri moraju biti oprezni kod ostvarenja određenih prava, no ukoliko koriste legitimna prava koje su omogućena svim građanima, po Primorcu tu nema ništa sporno, posebno s obzirom na Banožićevu najavu da će se odreći svog prava ako je ugrozio to pravo nekom drugome.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close