Ministar Horvat odobrio kredit i spasio iločku tvrtku Triko

Autor: Branimir Bradarić/VL , 21. rujan 2016. u 22:00
Ministar Darko Horvat uručio je odluku o kreditiranju predsjedniku Uprave Trikoa Stanku Ivaneku/B.B./VL

Krediti nisu namijenjeni samo ‘zdravim tvrtkama’ nego će ih moći ishoditi i tvrtke koje su zadužene.

Tehnički ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat jučer je predsjedniku Uprave tvrtke Triko d.o.o iz Iloka Stanku Ivaneku uručio Odluku o kreditu vrijednome 10 milijuna kuna. Radi se o kreditu koji će, kako je najavljeno, biti iskorišten za nabavku novih strojeva, unaprjeđenje i širenje proizvodnje ove tvrtke kao i nova zapošljavanja.

"Razbijamo led i započinjemo s pružanjem financijskih usluga poduzetnicima po uvjetima kakve smo poželjeli na početku mandata. Osigurali smo poduzetnicima iznimno jeftine kredite. Ovo što se događa više nije samo obična priča i novinski napisi nego postaje realnost", rekao je Horvat. Pojasnio je kako se radi o kreditnom fondu od 250 milijuna eura te da će poduzetnici, počevši od 1. listopada, moći ishoditi kredite uz kamatu od 0,5 posto. Krediti nisu namijenjeni samo "zdravim tvrtkama" nego će ih moći ishoditi i tvrtke koje su zadužene i koje su u problemima.

 

250milijuna

eura vrijedan je kreditni program ministarstva

Nakon realizacije kredita tvrtke Triko na stolu Horvata nalazi se još jedan zahtjev za kredit koji će ubrzo biti realiziran. "Navedeni program jedan je od četiri nova financijska instrumenta. Očekujemo veliki interes poduzetnika. Kada "ispucamo" ovih 250 milijuna eura nema razloga da se u Europi ponovno ne zadužimo po istim uvjetima", najavio je Horvat. Iločka tvrtka Triko d.o.o. bavi se proizvodnjom trikotaže. Svoje proizvodne izvoze u Italiju, Njemačku i Švicarsku. Trenutno imaju 220 zaposlenih. Govoreći o odobrenome kreditu Ivanek je rekao kako on predstavlja spas za ovu tvrtku koja sada ima budućnost. Kredit je odobren na 15 godina, uz poček od tri godine i kamatu od 1,7 posto.

"Da nismo realizirali ovaj kredit vjerojatno bi tvrtka završila u stečaju, a ljudi ostali bez posla. Sada konačno vidimo svjetlo na kraju tunela. Ovaj kredit će nam omogućiti proizvodnju novih proizvoda, ali i od 30 do 40 novih zaposlenih", rekao je Ivanek. S ministarstvom poduzetništva i obrta u novoj kreditnoj liniji surađuje i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO) čiji je predsjednik Uprave Vjeran Vrbanac rekao kako je tvrtka Triko prvi korisnik ovoga programa te da u programu surađuju s 15 financijskih institucija. Jedna od njih je i Hrvatska poštanska banke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close