Ministar Beroš: Pokrenuta je istraga oko smrti novinara Matijanića

Autor: Poslovni.hr , 06. kolovoz 2022. u 11:20
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Očekuje se i službena reakciju Ministarstva zdravstva.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je za Index kako je pokrenuta istraga, a vezano za smrt novinara Vladimira Matijanića.

Andrea Topić novinarka Indexa i životna partnerica preminulog novinara Vladimira Matijanića objavila je kronologiju događanja u kojoj je otkrila da hitna pomoć nije htjela hospitalizirati Matijanića.

Naime, dva sata prije smrti, ekipa hitne medicinske pomoći objašnjavala je kako je riječ o normalnima simptomima covida te ga nisu htjeli hospitalizirati. Nije reagirala ni hitna infektološka ambulanta ni dežurni liječnik.

Isto tako, dva dana prije, Matijaniću je u bolnici rečeno kako je u Hrvatskoj nestašica lijeka za sprječavanje težih posljedica covida kojeg daju pacijentima kao što je on.

Index očekuje i službenu reakciju Ministarstva zdravstva.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Važna napomena:  imena osoba i mjesta u ovoj priči su potpuno izmišljeni i ništa se to stvarno ne događa.. tj.nije se dogodilo 😉

 

slučaj 2 psihička bolesnika iste dobi..

 

Jedan je tretiran od 25 godine.. hospitaliziran 20-ak puta… jednom godišnje kako nalaže običaj.. umrijet će 15 godina ranije od “lijekova” sa nekih 110 kg… u međuvremenu nevjerojatno pati zbog “lijekova”… s vremenom je na terapiji razvio vjeru u telepatiju (može čitati misli) i prilično je praznovjeran.. mislim da se to zove paranoidna obrada realiteta..po mojem mišljenju fiziološka reakcija na velike količine stresa.. um se hvata za svaku slamku spasa… naizgled narcisoidan ali više je to neki obrambeni mehanizam, kompenzacija.. normalno- doktor znanosti na hrv. sveučilištu .. loše mu od lijekova ali i dalje ide doktorima pod pritiskom okoline i uvjeren u vrlinu patnje (mazohist).. (“uspješno” je liječen već 20 godina) samac, bez djece.. Radio u zdravstvu donedavno… mislim na Rebru.. religiozan i vjeruje u boga bogorodicu itd…

Drugi je pobjegao iz ludnice kao maloljetnik.. ne zna se je li završio srednju..  oženjen i ima dvoje djece.. Prije par godina zaposlio se u ZG holdingu :).. Nedavno hospitaliziran nakon 25 godina jer je bio previše “high”.. voli prolijevati vodu po podu i čistiti (možda ima veze sa njegovim poslom u ZG holdingu).. vjeruje u prolijevanje vode po podu…

 

neću prognozirati budućnost ali ovaj drugi je živio ispunjen život 25 godina bez da je ikog ugrozio  a ovaj prvi je u žešćem k…

tojest- trovatelji u bijelom, ostatak nacističkog sistema iz nepoznatih razloga uz sankciju države (to može značiti i odobrenje) trenutno u Hrvatskoj truju i muče nekoliko desetaka tisuća ljudi ( od kojih su neki i psihički bolesni), a mi uvijek nanovo otkrivamo toplu vodu..

 

recimo kako je to vani?

 

čovjek depresivan, ode psihijatru dobije antidepresiv.. skine se nakon  3 mjeseca jer mu dosadi (otad je govorio na TED-u 2x, ima par nature-a) i oženi; živi sretno u Finskoj (Hrvat naravno).. u Hrvatskoj čovjek depresivan, naleti na stručnjaka, najdoktora sa kbc-a; ovaj ga pospremi u bolnicu na mjesec dana (zatvoreni odjel) dok mu “ne pogodi terapiju” (babi mandi kad ju je onomad ujela guja gadna kad su joj terapiju pogodili trista godina je živila)..

dok ovaj pogađa (otišo na godišnji tjedan dana) čovik pod utjecajem antidepresiva razvije psihotične simptome u vidu deluzija  i blažih halucinacija (dobro da su ga ufatili u ranoj fazi bolesti).. 2 mjeseca i 20 kila kasnije postao je stalni mušterija.. žena udovica djeca siročad.. bar je čuo glasine kako bivši ministrant  kara drugu svaki dan.. a i mudru izreku: “da braća išta  valjaju i Bog bi imao brata” i upoznao se sa udrugom  pet nešto..

Sad sve je to ok što se mene tiče sve dok se radi o dvije odrasle osobe koje se svojevoljno upuštaju u takav odnos, pa makar i uz asimetriju informacija.. Problematično postaje kad se to radi pod prisilom…

 

a kako je to bilo prije 25 godina? dođe narkić psihijatru jer ima psihičkih problema.. Psihijatar ga odjebe jer misli da ovaj samo oće drogu.. Narkić završi fakultet, predaje na sveučilištu i skoro ga vrbovali u vladu.. a idiot od čovjeka..

 

Danas “najdoktor”, mnogo bolje “obrazovan” i “usavršen” (bolesnik žešći u glavu), gleda bihevioralne faktore “rizika” i “rano intervenira” dok masturbira na pomisao kako će uskoro opet nekoga vezati za krevet i hebati mu mater ustašku usred stenjevca na odjelu za integrativnu psihijatriju?

 

Inače smješna priča koja se nije dogodila.. jedan idiot (završio pravo, a inicijali su mu I.P.) se zaprijetio najdoktoru odvjetnikom.. Najdoktor, vedro raspoložen kaže :Oooo i smijući se zove bolničara (siledžiju iz osnovne) da ga veže za krevet.. Vežu oni njega za krevet a ovaj viče: Bože oprosti im jer ne znaju što čine..

 

kakve to veze ima  s Matijanićem? recite vi meni?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sve je to zato jer u Hr nema prostitutki.. (to je nešto kao uber za seks)

dobio sam čak dojam da ono ako te “ne lupi” da slabo radi lijek… ono kao rakija… uff al je dobar ovaj lijek!

općenito govoreći, opasno je ići liječnicima koji su u stanju u medije izlaziti s platitudama tipa: “svaki lijek je ujedno i otrov” potkrepljujući to izjavama poput (i voda je otrovna u velikim dozama)… implicirajući dakako da ako je nešto otrovno, onda mora da je i ljekovito.. tj. da bude ljekovito mora biti i otrovno..

ili zamislite ovu izjavu: nema dokaza da pušenje uzrokuje rak (ili bilo koju drugu bolest) u odsutnosti drugih kofaktora…

New Report

Close