Milijun kuna za četvrtu generaciju

Autor: Bernard Ivezić , 06. rujan 2019. u 07:48
Marijan Mrkonjić, Frane Šesnić, Boris Golob, Hrvoje Balen, Foto: J. R. /PIXSELL

Ove godine najvećem gradskom predakaceleracijskom programu partner je Ina.

Najveći startup hub u Hrvatskoj, zagrebački Zicer, objavio je da je za novu. četvrtu generaciju svog predakceleratorskog programa Startup Factory, osigurao milijun kuna za startupe. Startup Factory je najveći javno financirani gradski predakceleracijski program u Hrvatskoj. Ove godine podržala ga je najveća hrvatska kompanija Ina. Frane Šesnić, direktor Zicera kaže da se ovaj program razlikuje od drugih po tome što startupima ne ulazi u vlasničku strukturu te im pomaže na putu ka monetiziranju poslovnih ideja.

“Tijekom posljednja tri ciklusa najboljim zagrebačkim startupovima dodijeljeno je više od dva milijuna kuna za razvoj proizvoda”, naglašava Šesnić. Kroz Startup Factoryja dosad je prošlo 39 timova, a najboljih 16 ostvarilo je spomenuta bespovratna sredstva.

Iduća generacija Zicerovog predakaceleracijskog programa će u osam tjedana proći kroz edukaciju, mentorstvo, podršku u promociji, a dobit će i infrastrukturnu podršku. U sklopu toga bit će smješteni u prostoru Zicerovog huba, najvećeg u Hrvatskoj, a koji okuplja više od sto visoko-tehnoloških, inovativnih tvrtki.

“Spremni smo za Startup Factory 2019 kojem partnerstvo s Inom donosi novu širinu te svježe prilike za testiranje i implementaciju ideja”, zaključuje Šesnić.

Komentirajte prvi

New Report

Close