Milijun kuna školama za promociju turističkih zanimanja

Autor: Poslovni dnevnik , 05. listopad 2022. u 22:00
MINTS i ove godine želi promovirati turistička zanimanja i srednjoškolsko obrazovanje za ugostiteljstvo i turizam/J. GALOIĆ/PIXSELL

U obzir dolaze i projekti koji vode ka ublažavanju utjecaja turizma na klimu i okoliš i obratno.

Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) do 2. studenoga provodi natječaj za projekte srednjih strukovnih i umjetničkih škola kojima promovira i jača kompetencije za zanimanja u turizmu, za što je predviđeno milijun kuna.

Taj javni poziv MINTS je objavio početkom tjedna, a riječ je o dugogodišnjem sudjelovanju tog ministarstva u financiranju troškova izrade projekata škola koji povezuju obrazovni sustav i poslodavce u turizmu te poboljšavaju pristupačnosti turistima s invaliditetom.

U obzir dolaze i projekti koji vode ka ublažavanju utjecaja turizma na klimu i okoliš i obratno. Na javni poziv se mogu prijaviti sve srednje strukovne i umjetničke škole u Hrvatskoj, samostalno ili u partnerstvu s jednom ili više drugih škola. Jedna škola pritom može zatražiti najviše 25 tisuća kuna, a 50 tisuća ako ih je više.

MINTS i ove godine želi promovirati turistička zanimanja i srednjoškolsko obrazovanje za ugostiteljstvo i turizam te potaknuti i škole i učenike na jačanje edukacije za ta zanimanja, a tema održivog poslovanja i zapošljavanja bit će u fokusu i na predstojećima Danima hrvatskog turizma u Šibeniku.

“Konkurentnog turizma nema bez kvalitetnih i stručnih kadrova, stoga smo priliku dali i mladim srednjoškolcima koji će nam predstaviti vlastite projekte te rješenja kako turizam može na vrlo inovativan način spajati tradiciju i nove tehnologije, ali i izazove i rješenja.”, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Na Danima hrvatskog turizma bit će dodijeljene i nagrade i priznanja svima koji podižu ljestvicu kvalitete hrvatskog turizma.

Komentirajte prvi

New Report

Close