Milanoviću prijeti brisanje iz SDP, ali ne iz političkih razloga

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2017. u 08:15
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Dosad je u tri mjesne organizacije, Črnomerec, Trešnjavka jug i Maksimir, iz ovog razloga iz SDP-a, kako doznaje Novi list, izbačeno više od 200 ljudi.

Zoran Milanović u opasnosti je da bude izbrisan iz SDP-a.

Razlozi nisu političke prirode, nego to što on navodno više od godinu dana, otprilike otkako je otišao s mjesta predsjednika stranke i prestao se baviti politikom, nije plaćao članarinu, piše Novi list.

Naime, u zagrebačkom SDP-u trenutačno se provodi kampanja masovnog brisanja članova koji dulje od godinu dana nisu uplaćivali članarinu.

Dosad je u tri mjesne organizacije, Črnomerec, Trešnjavka jug i Maksimir, iz ovog razloga iz SDP-a, kako doznaje Novi list, izbačeno više od 200 ljudi. Milanović pripada mjesnoj organizaciji Donji grad, u kojoj još nije započela ova akcija, ali s približavanjem izbora za predsjednika Gradskog odbora SDP-a, možda i u njoj pribjegnu toj metodi pročišćavanja stranke.

No, i u tom slučaju ne znači da bi i Milanović nužno bio izbrisan, jer dosad se u Zagrebu selektivno brisalo neplatiše članarine. Tako je stranački povjerenik u Maksimiru Marko Tardelli od njih 150 koji nisu ispunjavali tu člansku obvezu, 90 uz pismo izvijestio da su prebačeni u status simpatizera, a ostatak je zadržao u SDP-u. S obzirom na to da je iz Maksimira Gordan Maras, koji se namjerava kandidirati za predsjednika zagrebačkog SDP-a, on je prošlog tjedna tražio očitovanje Predsjedništva stranke o ovom problemu.

Posljedica je njihove rasprave da će Tardelli biti smijenjen zato što nije jednako postupio prema svim članovima koji nisu plaćali članarinu. U SDP-u ističu da je statutarno pravo organizacija, odnosno povjerenika, da donose odluke o prestanku članstva svima koji članarinu ne plaćaju dulje od godinu dana.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Muljanović je još na slobodi?

‘ko ga .ebe

Sad će on u HDZe,tamo mu je i ćaća bio.Sve je to udbaška kužina….po onoj, iz wagine u ahnus,gdje toplije tu duže.

Bez sumnje namjerno nije plaćao članarinu da isprovocira sadasnje Partijsko vodstvo. Ako ga izbace, njegove pristaše (kojih ima itekako puno,vecina zastupnika Sdp u saboru koje je on i birao) će ih optužiti za revansizam a ako ga ostave a ostale su izbacili pokazat ce se kao slabasno i neuvjerljivo vodstvo u odnosu na njegovo razdoblje.

New Report

Close