Milanovićeva lista savjetnika – pojavila su se dva nova imena

Autor: Poslovni.hr , 14. veljača 2020. u 13:22
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Kandidati za savjetnike novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića još uvijek se definiraju, ali u međuvremenu su se pojavila imena za savjetničke pozicije koje Kolinda Grabar Kitarović nije imala

Zoran Milanović ima još pet dana dok i službeno ne preuzme predsjedničku funkciju, pa se tako i njegova lista savjetnika pomalo zatvara, prenosi 24 sata. Kako javlja Nova TV, Milanovićev kandidat za savjetnika za klimu i energetiku je Julije Domac, čelnik regionalne energetske agencije.

Još jedno novo ime se pojavilo, a to je Jadranka Žarković Pečenković, bivša ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Ona je kandidatkinja za savjetnicu za obrazovanje.

Obje funkcije će biti nove, jer Kolinda Grabar Kitarović nije imala savjetnike za ta područja, a već od ranije su poznata imena Marijana Marekovića, koji bi trebao postati savjetnik za branitelje. Riječ je o bivšem ratnom zapovjedniku Tigrova.

Na Pantovčak će doći i bivši ravnatelj SOA-e, Dragan Lozančić, koji bi trebao postati savjetnik za nacionalnu sigurnost i obranu. Još se traže imena za vanjsku politiku i kulturu, a za kulturu Milanović navodno planira dovesti savjetnicu. Savjetnika za društvene djelatnosti Zoran Milanović ne planira imati.

Komentirajte prvi

New Report

Close