Milanović: Ne želim preko noći nikoga optuživati

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. prosinac 2012. u 08:57
Zoran Milanović (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)

Treba pričekati barem dan, dva da vidimo što je na stvari i tu ću stati, ne želim cipelariti svoje političke protivnike, kazap je.

 Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u četvrtak u Bruxellesu, govoreći o navodima da je glavni ravnatelj policije Oliver Grbić lani navodno naložio tajno praćenje glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i osmero novinara, da ne želi nikoga preko noći optuživati i da treba sačekati što će pokazati unutarnja istraga i unutarnja kontrola u ministarstvu unutarnjih poslova.

"To je bilo u vrijeme bivše administracije i to treba pitati njih. Ja za razliku od njih ne skačem na takve optužbe preko noći, volim stvari provjeriti. Ne bježim od problema, ali kada o ovome govorim neću nikoga unaprijed optužiti. Vidjet ćemo što će reći unutarnja istraga i unutarnja kontrola u MUP-u. Možda će neki ljudi morati dati pokoje objašnjenje", rekao je Milanović prije početka summita čelnika EU-a, na kojem sudjeluje kao promatrač.

"Treba pričekati barem dan, dva da vidimo što je na stvari i tu ću stati, ne želim cipelariti svoje političke protivnike", dodao je. Premijer je rekao da u Hrvatskoj nije bilo afere Watergate i da je to slučaj teške zlouporabe, provale i krađe dokumenata. "To nema nikakve veze s Watergateom, to je jedna od smješnijih formulacija koju smo čuli u zadnjih godinu dana. To je bio očito zakonit rad policijskog USKOK-a", rekao je Milanović.

Što se tiče izlista telefonskih kontakata, Milanović je rekao da se danas zbog velikog napretka tehnologije uvelike promijenio koncept privatnosti. "Za prisluškivanje je sudski nalog sine qua non jer je to teško narušavanje privatnosti. Možemo razgovarati o tome hoćemo li za izliste tražiti sudski nalog, ali danas razgovarati o pravnom karakteru izlista ne vodi nikamo. Ja nemam nikakvih problema da netko ima moje izliste, koje uostaom ima telefonska kompanija", rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close