Milanović i Karamarko lideri?

Autor: Valentina Wiesner Mijić/VL , 18. listopad 2015. u 21:59
Davor Tomašković, šef HT-a, na forumu Hrvatski lideri

Šefica EBRD-a u Hrvatskoj drži da se dvije trećine lidera ipak stvara.

Nikad me nije strah kad donosim odluke, nego kad ne znam koju donijeti. Onog trenutka kad donesem odluku, nemam problem, niti kad je pogrešna. Ništa drugo ne radim cijeli dan, samo donosim odluke. A da 365 dana od jutra do navečer donosite samo ispravne odluke, statistički je nemoguće",  istaknuo je Davor Tomašković, predsjednik uprave HT-a na forumu Hrvatski lideri koji je u Zagrebu organizirala lokalna podružnica Međunarodne komore mladih (JCI).

Kao žena u svijetu visokog biznisa, šefica EBRD-a za Hrvatsku Vedrana Jelušić-Kašić istaknula je bitnu razliku između muškog i ženskog stila poslovanja. "Mi vrlo rijetko improviziramo, a da nismo pripremljene. Kad žena dolazi na sastanak, gotovo svaka će već imati pripremljeno ono što želi reći, osigurati i podatke", otkrila je V. Jelušić-Kašić. Za razliku od Mladena Fogeca, predsjednika uprave Siemensa, koji smatra da se lideri rađaju, šefica EBRD-a u Hrvatskoj drži da se dvije trećine lidera ipak stvara.

"Vođa je primjer svojim ljudima, važno je njegovo poštenje, ali i energija, treba znati podići tim kad energija padne. Lider neće ukazivati na greške, očekuje ih, nego će analizirati kako je do njih došlo i kako ih izbjeći drugi put", poručila je. Mladen Fogec upozorava da je za deset ili 12 tisuća kuna nemoguće dobiti dobrog menadžera u javnu tvrtku. "Kad gledamo Karamarka i Milanovića, ne znam jesu li lideri. Oni bi to htjeli biti, ali pitanje je jesu li", zaključio je Fogec, dok je profesor s FER-a Krešimir Ćosić upozorio da ljudi koji bi trebali preuzeti vođenje države mašu zastavama i govore o stvarima koje nisu prioritet. 

Komentirajte prvi

New Report

Close