Milan Bandić želi osvjetliti Most slobode i to platiti 21 milijun kuna

Autor: Poslovni.hr , 28. kolovoz 2019. u 08:32
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Most slobode je most koji je Ministarstvo graditeljstva označilo kritičnim za detaljnu rekonstrukciju jer desetljećima nije napravljeno održavanje. S njega su padali i dijelovi.

'Izvana gladac, iznutra jadac. Imat ćemo prekrasno osvijetljenu šetnicu, a u mraku će ostati temelji koji se urušavaju'. Komentira tako oporbeni zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska) raspisivanje dosad najskupljeg natječaja za rasvjetu nekog mosta u Zagrebu. Uprava Milana Bandića traži izvođača radova koji će na Most slobode umjesto postojeće rasvjete ugraditi onu LED i dodatno postaviti dekorativnu rasvjetu, piše 24sata.

Taj posao su, prema dokumentaciji, spremni platiti čak 21,78 milijuna kuna s PDV-om. Most je dugačak 373 metra, što znači da će metar osvjetljenja platiti više od 56.000 kuna.

Čak i ako uzmemo da će rasvjeta biti s obje strane, opet dolazimo do visokih 29.000 kuna po metru. Usporedbe radi, početkom ljeta je Grad Samobor odlučio zamijeniti običnu gradsku rasvjetu sa 7800 LED lampi – to bi trebali platiti deset milijuna kuna.

Most slobode je most koji je Ministarstvo graditeljstva označilo kritičnim za detaljnu rekonstrukciju jer desetljećima nije napravljeno održavanje. S njega su padali i dijelovi.

Ove godine je napokon napravljena prva faza sanacije, popravak pješačkih staza, ograde i šest korozijom oštećenih mjesta. To će Grad platiti 20 milijuna kuna, manje nego rasvjetu. Za cijelu sanaciju mosta wtrebaju još tri faze koje bi stajale još 40-ak milijuna kuna, ali one nisu ni u planu. Zato rasvjeta jeste. I ostali mostovi su kritični. Za njihovu obnovu treba ukupno 245 milijuna kuna.

Ovoga lipnja je propao dio pješačkog Savskog mosta, Jadranski treba hitno ulaganje od 60 milijuna kuna, a Most mladosti oko 45 milijuna. Ali za to nije bilo novca ove godine. Inače, dekorativna rasvjeta na mostovima je staro Bandićevo obećanje. Ali na Domovinskome mostu je ona vrijedna 11 milijuna kuna ukradena i nikad više nije postavljena.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Bandić očito inspiriran pljačkom ovaj pardon rekonstrukcijom u Agrokoru krece u akciju. Bravo !!! Mada kad malo razmislim premalo je to nasih novaca !!! Ta kroz agrokor su nestale miljarde i nestat ce jos miljardi, tako da Bandić bas i nije nesto kreativan …

jrbote caca seljacki i onog ko ti je dao glas.

Pa da bolje vidimo rupe i oronule dijelove mosta….to će vjerojatno biti umjesto onog znaka “prelazite na vlastitu odgovornost”….

New Report

Close