Mikulić: Plaće u Panu kasne zbog krađe

Autor: Poslovni dnevnik , 30. srpanj 2013. u 22:00
Marinko Mikulić, predsjednik Uprave Papirne industrije PAN/Jurica Galoić/PIXSELL

Mikulić tvrdi da je direktor “Prvog faktora” svjesno krivotvorio dokumentaciju i zlouporabio sredstva osiguranja.

Predsjednik uprave Papirne industrije PAN Marinko Mikulić priopćio je jučer da je problem neisplate plaća u njegovoj tvornici posljedica "krađe plaća" od strane tvrtke "Prvi faktor".

Mikulić tvrdi da je direktor "Prvog faktora" svjesno krivotvorio dokumentaciju i zlouporabio sredstva osiguranja da bi otuđio 24,3 milijuna kuna do podizanja tužbe, a od dana podizanja tužbe još 5,6 milijuna kuna "koje nije mogao utvrditi vještak jer se to dogodilo prije utvrđene njegove obveze za vještačenje".

"Vještak je utvrdio način i vrijeme otuđenja 24,3 milijuna kuna. Plaće koje su bile pripremljene za isplatu u Tvornici papira Zagreb ukradene su 13. lipnja 2013. godine, a nekoliko dana iza toga je stigla privremena mjera o zabrani raspolaganja sa sredstvima osiguranja protiv Prvog faktora. S privremenom mjerom smo zaštićeni za ubuduće, ali nismo bili zaštićeni do dana izdavanja, odnosno privremena mjera ne djeluje retroaktivno", navodi se u priopćenju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kakva je to firma Prvi Faktor? Čime se bavi? Tko je direktor? Kakav je ovo naivni clanak? Zar su ljudi maloumni? Svaka baba s placa može ovo napisati. Ajde budite novinari pa povremeno napravite kakvo istraživanje. Dotični je mogao raci i da mu je slon pojeo plaće…

New Report

Close