Mijenjaju se propisi prilikom izdavanja vozačke dozvole: Vozači će biti zadovoljni

Autor: Poslovni.hr , 17. rujan 2020. u 09:41
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je jučer u Narodnim novinama Pravilnik o izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama.

Građani od 24. rujna 2020. godine, prilikom prvog izdavanja vozačke dozvole više ne moraju prilagati Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu Hrvatskog autokluba, već MUP uvjerenje povlači elektronski.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je jučer u Narodnim novinama Pravilnik o izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama. Novi Pravilnik o vozačkim dozvolama stupit će 24. rujna.

Izmjenama propisa te izradom tehničkog rješenja omogućeno je da Hrvatski autoklub, kao ovlaštena stručna organizacija koja izdaje Uvjerenja o položenom vozačkom ispitu, vodi evidenciju o položenim vozačkim ispitima u elektroničkom obliku, a policijske uprave, odnosno policijske postaje koje izdaju vozačke dozvole, ta Uvjerenja preuzimaju elektroničkim putem bez potrebe da ju građanin prilaže.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jaka stvar. Tak i tak moraš osobno u Heinzlovu sa linečničkim, fotkama i ne znam čime još tako da ti potvrda o položenom ispitu B kategorije ne predstavlja neki problem.

New Report

Close