Mihalinec ‘izdanima’ čitao obračune plaća: Objavio povišice spremačica, kuhara, vozača…

Autor: Poslovni.hr , 06. prosinac 2019. u 11:53
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

“Ciljevi su postignuti, jedini kompromis bio je tri koraka. Nakon jučerašnjeg dana do ranih jutarnjih sati smo odradili izračune za sve.

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na konferenciji za medije govorili su o učincima postignutog sporazuma s Vladom te o pregovorima, piše Večernji list.

"Jučer smo potpisali sporazum o koeficijentima, ali i dodacima na plaću kojima smo osigurali rast plaće od 6,11 posto", kazao je Mihalinec koji je podsjetio na cijeli niz događaja koji su prethodili sporazumu s Vladom te se osvrnuo na štrajk i prosvjede. "Ciljevi su postignuti, jedini kompromis bio je tri koraka. Nakon jučerašnjeg dana do ranih jutarnjih sati smo odradili izračune za sve.

To je puno materijala", kazao je Mihalinec te predstavio izračune plaća za sve koji se mogu vidjeti na internetskim stranicama. Čitao je Mihalinec obračune svima koji kažu da su izdani. "Za spremačicu smo izborili 418 kuna veću plaću. 442 kune za kuhara, vozača – koji nije dobio ništa, jer smo ga izdali", kazao je Mihalinec. "Mi si dajemo za pravo da je dodatak TKU o osnovici za plaću također rezultat štrajka", rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close